Kötelező lesz a buzeránsok történelméről tanulni az USA-ban

LMBTQP történelmet kell tanítani 2025-től Washington állam összes állami iskolájában. A törvényjavaslatot a demokraták által irányított törvényhozás fogadta el, hogy a “befogadó tanulási standardokat és tananyagokat” a sokszínűség, egyenlőség és befogadás (DEI) keretrendszerének felhasználásával bővítse.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ezen a héten Jay Inslee, Washington demokrata párti kormányzója aláírta azt a törvényt, amely előírja, hogy az állam összes állami iskolájában kötelező tananyagként kell tanítani az LMBTQP-történelmet.

Az ellentmondásos 5462-es szenátusi törvényjavaslatot a demokraták által irányított törvényhozás fogadta el, miután eredetileg 2023-ban terjesztették elő, hogy a “befogadó tanulási standardokat és tananyagokat” a sokszínűség, egyenlőség és befogadás (DEI) keretrendszerének felhasználásával bővítse – írja a KPTV.

Az új törvényjavaslat előírja, hogy az oktatóknak olyan tantervet kell kidolgozniuk, amely tartalmazza az LMBTQP-mozgalomban részt vevő emberek történetét és hozzájárulását, beleértve a különböző faji, etnikai és vallási háttérrel rendelkezőket is.

A jogszabály előírja, hogy a Washington Állami Iskolavezetők Szövetsége 2025. június 1-jéig köteles elkészíteni az anyagot. Ezt követően a washingtoni közoktatási felügyelői hivatal (OSPI) 2025. szeptember 1-jéig elkészíti az állami tanulási standardok felülvizsgálatának ütemtervét.

2025. október 1-jéig minden állami iskolának be kell vezetnie az új tananyagot. Minden állami iskolának el kell fogadnia az új tanulási normákat.

A törvényjavaslat egyik fő támogatója a szélsőbaloldali demokrata Marko Liias állami szenátor volt, aki tavaly az 5599. számú vitatott szenátusi törvényjavaslatot támogatta, amely a kritikusok szerint arra ösztönzi a kiskorúakat, hogy szülői beleegyezés nélkül és az adófizetők költségén szökjenek el otthonról, hogy nemi átalakítást és abortuszt végeztessenek.

Az ellentmondásos jogszabályt “államilag szentesített emberrablásnak” nevezték.

LMBTQP-nevelés pártján egy bababútor cég

Nem lehet buzivá nevelni? A jenki fiatalok negyede már LMBTQP-személy

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)