Izrael újra elutasította a Hamász tűzszünetre vonatkozó feltételeit

A Hamász újra megpróbált tárgyalni Izraellel a gázai humanitárius válság enyhítéséről és a harcok leállásáról, de ismét kudarcba fulladt, mondanunk sem kell, hogy megint Netanjahu reagált negatívan.

Egy magas rangú Hamász-tisztviselő szerdán azt mondta, hogy Izrael negatívan reagált a csoport legutóbbi gázai tűzszüneti javaslatára. Oszama Hamdan egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Izrael válasza nem felelt meg követeléseiknek, sőt korábban a közvetítőknek adott jóváhagyásokat is visszavonta.

“Kedd este testvéreink, a közvetítők tájékoztattak bennünket a megszállás álláspontjáról a javaslattal kapcsolatban (…) negatív választ kaptunk (…) Valójában Izrael visszavonta a közvetítőknek korábban adott jóváhagyásokat”

– mondta Oszama Hamdan a bejrúti sajtótájékoztatón.

Hamdan szerint Izrael miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu és kormánya az oka annak, hogy nem sikerült megállapodást kötniük a túszok szabadon bocsátásáról és a harcok leállításáról.

A héten Katarban újraindultak a tárgyalások a tűzszünetről, de eddig eredménytelennek látszik és nem vezettek olyan megállapodáshoz Izrael és a Hamász között, amely enyhítené a Gázát sújtó humanitárius válságot.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Tűzszünet jöhet a Hamász nélkül!?

Küszöbön az újabb és tartós tűzszünet? A Hamász már elfogadta a feltételeket

A Hamász elutasította a csak Izraelnek kedvező tűzszüneti javaslatot

(Reuters nyomán Szent Korona Rádió)