A cigányok ismét Kerepesen alkottak: rendőrökkel dulakodott a putri a menekülés után (videó)

Többtucatnyi emberszerű lény próbált megakadályozni egy rendőri intézkedést Kerepesen. A gyár utcai putrilakók hangosan kiabálni, majd dulakodni kezdtek. A rendet végül csaknem egytucatnyi rendőrnek sikerült helyreállítani. A mentők három ember vittek kórházba.

Egy férfiakból és nőkből álló kisebb tömeg próbált megakadályozni egy rendőri intézkedést Kerepesen. Az utcai dulakodás azután kezdődött, hogy a rendőrök őrizetbe akartak venni egy férfit, aki jogosítvány nélkül okozott balesetet – számolt be róla az RTL Híradó, talán pontatlanul, ugyanis a polgármester közlése szerint a baleset menekülés közben történt. A hatóságok számára már ismert cigánybűnözők közúti ellenőrzéskor nem álltak meg, elhajtottak egészen a putriba, aminek során kisodródtak és kidöntöttek egy villanyoszlopot.

Az esetről videófelvétel is készült, illetve Gyuricza László (polgármester) is külön nyilatkozott:

A rendbontó cigányok kiabáltak, szitkozódtak és próbálták akadályozni az intézkedést.

Az elkövető megpróbált elfutni, de végül elkapták. A 25 éves férfinak nem volt jogosítványa és a hatóságok számára sem volt ismeretlen – ismertette a csatornának Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Megjegyezte, hogy dulakodás közben a rendőrség szolgálati kutyájáról egy nő lerántotta a szájkosarát, így az állat ráfogott az asszony alkarjára, akit emiatt kórházba vittek. A balesetet szenvedett sofőrnek és 35 éves utasának szintén ellátásra volt szüksége.

A rendet végül csaknem egytucatnyi rendőrnek sikerült helyreállítani. A nyomozók vizsgálata szerint a dulakodókkal szembeni fellépés szakszerű és arányos volt. Véleményünk szerint aránytalan volt: a rendőrök keze meg van kötve, nem használhatnak nagyobb erőt és nem léphetnek fel jobban.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)