Fél éve maradt a TikToknak az USA-ban?

Többször szóba került már az USA-ban, hogy betiltsák a TikTokot. Az eshetőség már az EU-ban is felmerült. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kétségtelen, hogy a TikTok a káros közösségi médiás felületek közül az egyik legrosszabb, hiszen a rövid videókat elénk táró platform igen addiktív, és nem csak a legfiatalabbak körében. Az Európai Unióban azonban nem emiatt merült fel a a betiltás veszélye, hanem azért, mert nem csak a deviánsok által támogatott tartalmakat tárják a nézőközönség elé. Amerikában sem káros mivolta miatt merült fel a betiltás, hanem amiatt, hogy az ország tart tőle, miszerint a demokrata és republikánus képviselők döntő többsége azon az állásponton van, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a Kínai Kommunista Párt részéről kezdeményezett választási beavatkozások miatt.

Így az a döntés született, hogy a ByteDance-nek hat hónapon belül el kell adnia részesedését az alkalmazásban, különben kitiltják az USA-ban elérhető alkalmazásboltokból és webtárhely-platformokról. (A ByteDance kínai technológiai vállalat, mely kifejlesztette például a TikTokot is.)

A TikTok bízik abban, hogy a Szenátus nem szavazza meg a törvényjavaslatot, így az nem fog ténylegesen az elnök asztalára kerülni aláírásra.

Reméljük, hogy a Szenátus figyelembe veszi a tényeket, meghallgatja választóikat, és felismeri a gazdaságra, 7 millió kisvállalkozásra és a szolgáltatásunkat igénybe vevő 170 millió amerikaira gyakorolt hatást”

– mondta a cég szóvivője. Joe Biden elnök korábbi nyilatkozatában kijelentette, hogy aláírja a törvényt, ha az megkapja a szenátusi jóváhagyást és elé kerül.

Meg kell jegyeznünk, hogy míg az USA a TikTok veszélyeiről értekezik, addig valószínűleg óriási lenne az ajvékolás, ha a hozzájuk köthető közösségimédia platformok ellen vezetnének be normalitáspárti országok szankciókat, hiszen a Meta felületei, valamint a YouTube előszeretettel szól bele évek óta a választásokba a jobboldali pártok tiltásával.

Több mint 30 választást manipuláltak az izraeli cég tagjai világszerte

Lelepleződött a választásokba világszerte beavatkozó zsidó csoport

Ömlik a közpénz a META-hoz a kampány miatt

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)