Győzelem: meghátráltak a zsidók, nem nyúlják le a gimnáziumot

Csoda történt Magyarországon: végre nem az történt, amit a zsidók akartak. A magyar társadalomban van még erő: kiálltak a szülők és diákok az ország egyik legjobb gimnáziumának “fenntartó” váltása ellen, még tüntetést is bejelentettek a személyes egyeztetésre, így az EMIH meghátrált. Olvassuk el a 444 beszámolóját, minden sora kincs!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A közösség tiltakozása miatt mégsem veszi át a békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot és a szintén állami kézben lévő Zipernowsky Károly Általános Iskolát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség égisze alatt működő Milton Friedman Egyetem. Az intézmény közleménye szerint a tüntetések, a petíciók és az „ellenséges hangulatkeltés […] nem hagytak teret a higgadt […] szakmai párbeszédnek”.

A gimnázium igazgatója szerda délutánra konzultációt szervezett, ahol a szülők először ismerhették volna meg az egyetem elképzeléseit. A közlemény szerint miután „nem ismert személyek a párbeszédet megelőzve, a gimnázium védelmében »valótlanságokkal és félelemkeltéssel operáló« petíciót indítottak”, és a helyszínen köztéri tüntetés is készült, az egyetem a találkozón való részvételt és egyúttal az átvételre vonatkozó kezdeményezést is visszamondta. A Milton Friedman vezetősége szerint

„sajnálatos, bár nem meglepő tény”, hogy kezdeményezésüket a politika eszközévé tették, és ellenségnek láttatták a szövetségest.

A Milton Friedman Egyetem és az Észak-Budapesti Tankerületi Központ nemrég kereste meg a III. kerületi önkormányzatot, hogy az állami fenntartású békásmegyeri Veres Péter Gimnázium – az ország negyedik legjobb gimnáziuma a Hvg tavalyi összesítése szerint – és a szomszédságában lévő Zipernowsky Károly Általános Iskola fenntartóváltásáról tárgyaljon. Bár a kerület DK-s polgármestere szerint egyik esetben sem merült fel, hogy tandíjas képzést indítsanak, Kiss László leszögezte: a fenntartóváltás kizárólag a szülői közösség, a diákönkormányzatok és a pedagógusok egyöntetű támogatásával lehetséges, tehát nem támogatnak semmilyen átszervezést, ami nem élvezi a teljes közösség támogatását.

Az eredeti javaslat szerint a két iskola új fenntartója a Milton Friedman – az EMIH-hez kerülése előtt Zsigmond Király – Egyetem lehetett volna, ami az elmúlt két és a következő három évben nyolcmilliárd forint állami támogatást kap, közpénzből.

A fenntartóváltásról szóló kérelmet február végéig kellett beadnia az iskolákra igényt tartó szervezetnek, de a Köves Slomó egyházához tartozó egyetem a határidő előtt nem értesítette a kinézett iskolákat. A teljes közösségi támogatás a fenntartóváltás mögött már az előzetes jelek szerint sem volt meg: az aHang felületén pár nappal ezelőtt elindított „Védjük meg a Veres Péter Gimnáziumot!” petíciót már több ezren írták alá.

Nem ez az első eset az elmúlt időszakban, hogy a nyilvánosság és a közösség tiltakozása meghiúsít egy fenntartóváltást: az ellenállást látva visszalépett és mégsem vállalkozik a Gábor Dénes Egyetem arra, hogy átvegye a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium fenntartói jogait.

A zsidó gyarmatosítás tovább folyik: Köves Slomóéknak adják az egyik legjobb gimnáziumot is

Plakátkampányt indított a TEV, az izraeli lobbicsoport Budapesten

Közel 60 vidéki iskola bezárását tervezi a kormány