Médiavadász: Sátánizmus és elmeprogramozás a videoklipekben

A Médiavadász legújabb videójában: A videoklipek rejtett sátáni üzeneteket közvetítenek, melyeket olyan híres előadók terjesztenek dalaikon keresztül, mint Taylor Swift, Megan Thee Stallion, Billie Eilish, Beyoncé. Gyakori téma az elmeprogramozás is, mely a néző tudatalatti befolyásolására irányul. (Az alábbi írás a videó lejegyzett és minimálisan módosított változata.)

Videoklipek: világhíres dalok rövid, mozgóképes illusztrációi. Céljuk a szórakoztatás, örömet okozni a rajongóknak, akik így nemcsak hallhatják, de láthatják is kedvenc előadóikat. Társadalmi hatásuk nem számottevő. Néhány divatos ruhamárka vagy frizura népszerűsítésén túl az emberek mindennapjaira nincs befolyásuk, legfeljebb abban, hogy melyik aktuális dalt dúdolják épp a kocsiban munkába menet. Bármennyire is kézenfekvő így gondolni a videoklipek jelenségére,

bizonyos jelek arra engednek következtetni, hogy a háttérben sokkal mélyebb okok állnak.

A következőkben a legutóbbi évek legismertebb popdalait fogjuk megvizsgálni. Olyan számokat, amik megállás nélkül folynak a rádióból, olyan popsztároktól, akiknek a nevét szinte mindenki ismeri. Fontos hangsúlyozni, hogy nem zavaros szubkultúrákhoz tartozó ismeretlen művészek kísérleti alkotásairól van szó, hanem a legtöbbet játszott, mindennapjaink részét képező, ártalmatlannak tűnő slágerekről, amiket a közvélekedés szerint tizenéves gyerekek is nyugodtan nézhetnek. Arra leszünk figyelmesek, hogy az egymástól látszólag függetlenül ténykedő énekesek egymástól látszólag független videoklipjeinek van egy felszín alatt megmutatkozó egységes üzenete, amik a mantraszerűen ismétlődő dalszövegek és az elme egyensúlyát megbontó fülbemászó dallamok mellett képileg is a lehető legnegatívabb irányba befolyásolják sok millió ember tudatát nap mint nap.

Homoszexuális propaganda

Bemelegítésképp kezdjük egy viszonylag fogyasztható témával: a nemiséggel és a szexualitással. Emlékeztek, amikor húsz évvel ezelőtt a videóklipek arra tanították a fiatal lányokat, hogy ordas nagy ribancok legyenek? Egyszerű kurvák, akik sosem vetnek meg egy kis hancúrozást a legújabb nyálgájjal, akivel éppen összefújta őket a szél? Ma már a fehér metroszexuális szépfiú iránti rajongás a múlté. A nőknek, amennyiben még az ellenkező nemhez vonzódnak, szinte kizárólag néger szeretőik vannak. De gyakran előfordul, hogy egy női énekes, miután csalódik egy férfiban, más nőkhöz fordul.

Szinte minden második klipben négerekhez dörgölőző fehér csajokat, vagy egymással nyalakodó fiúkat és lányokat látunk.

Ráadásul egyre több a transzvesztita előadó. Ezekből olyan sok van, hogy felesleges külön példákat hozni, akad azonban néhány hatványozottan botrányos videoklip.

Nem, ez sem korhatáros videó

Mára odáig jutottunk, hogy a magyarul Szentségtelen (Unholy) címet viselő Sam Smith klipben szinte kivétel nélkül transzvesztiták szerepelnek. A Nem barátkozni jöttem (I’m Not Here To Make Friends) című másik klipjében homoszexuális orgiában vesz részt. Az ördögszarvban pózoló Dorian Electra nevű transzvesztita szivárvánnyal mérgezi az ivóvizet, majd szivárvány színű bombát dob le egy városra, amitől aztán egy pusztító homoszexuális békaszörny kel életre. Másik alkotásban a nézőt arra sarkalja, hogy Szodoma és Gomorra bűneit ismételje meg. Lil Nas X arról énekel tizenéves követőinek, hogyan lövi spermáját férfi szeretője szájába, aztán

a pokolban magával a Sátánnal közösül.

Egy másik klipben, miután Luciferként lezuhant az égből, csapattársával fajtalankodnak az öltözőben. Pink egyik számában egy fehér és egy néger férfi orális szexet imitál. Arca, a magát nőnek gondoló hímnemű énekes a kamera előtt vonaglik majdnem meztelenül. Egy másik klipben ő is a Sátánnal enyeleg egy limuzinban. A Tökéletes nő (The Perfect Girl) című híres számban transzvesztita vonaglik kigyúrt bőrszerkós alakok közt.

Lil Nas X nem rejti véka alá, kinek a csapatában játszik

Férfigyűlölet, gyilkos nők

A videóklipek durvább változatai még a nemi identitás és a nemi vonzalom befolyásolására irányuló propagandán is túltesznek. Gyakorlatilag nyílt erőszakot hirdetnek a férfiak ellen.

A nőket hosszú, állatias karmokat viselő ragadozókként ábrázolják, bosszúálló, vérben fürdő férfiellenes gyilkosokként,

akik a legdurvább megtorlással büntetik, ha a szeretőjük elhagyta vagy megsértette őket. Kedvességet, gondoskodást, együttérzést nem ismerő, megközelíthetetlen, számító bestiák, akik kegyetlen pusztítást hagynak maguk után.

Nézzünk erre pár példát. Az agymosó ipar egyik aktuális üdvöskéje, Ashnikko Stupid című száma úgy kezdődik, hogy egy megszállottság jeleit mutató, véres arcú, őrjöngő nő üvöltözik a kamerába. Bemutatja a kötelező félszem jelzést, amire még visszatérünk, majd felkeresi volt faszijait, és a barátnőjével közösen hidegvérrel meggyilkolja őket. Sabrina Carpenter Feather című száma arról szól, hogy meghalnak körülötte azok a férfiak, akik bepróbálkoznak nála, végül huncut mosollyal az arcán részt vesz a temetésükön.

Jazmin Bean barátnőjével egy kastélyba vonszol be egy halott férfit, majd megfürdik a vérében.

Ic3 Peak egyik klipjében egy elmebeteg női társaság ugyancsak elvonszol egy meggyilkolt férfit. Ava Max baltával kergeti a pasiját, végül úgy dönt, hogy inkább felgyújtja. Egy Bella Poarch klipben az öntudatra ébredő háziasszonyok háborúzni kezdenek a férfiakkal. Van, ahol a gyilkosságig nem jutnak el, de a lenézés és megalázás nem kevésbé elítélendő aktusát ugyancsak végrehajtják. Megan Stallion egy klipjében azzal játszadozik, hogy férfiak lyukakon felemelkedő fejét ütögeti egy hatalmas ütővel. Doja Cat csak nőkből álló bandája tojással megdobál néhány férfit. Chappel Roan a barátja arcát tortába nyomja, majd játéknyíllal átlövi a fejét. Jazmin Bean idős férfiakat ültet az asztalához alsónadrágban, és a jelenlétükben disznót lakomázik, majd úgy kortyolja italát, mintha vér csorogna a száján. Tove Lot olyannyira nem érdeklik a férfiak, hogy inkább egy robottal szűri össze a levet, akit aztán megcsal egy újabb verzióval.

Ezt a végtelenségig sorolhatnám. Ne gondoljátok, hogy nehéz volt rájuk bukkanni, ha találomra ráklikkeltek egy klipre, nagy eséllyel fogtok belefutni valami hasonlóba. Ez egy nagyon összehangolt propaganda, aminek

célja, hogy a nőkben erőteljes férfiellenességet váltsanak ki.

Szempontunkból tök mindegy, mennyire szolgáltak rá erre a mai férfiak. Itt szándékos hergelésről, a férfiak és nők egymásnak ugrasztásáról van szó.

Ashnikko kalapáccsal veri agyon volt szeretőit

Boszorkányság

A férfigyilkos nőket sok esetben bizarr rituálékat végző boszorkányként ábrázolják, ami feminizmusuk okkult eredetét még egyértelműbbé teszi. Egyik videójában Ashnikko egy boszorkányrituálé központi figurája, másik klipjében ugyancsak boszorkányt játszik, és a férfiak megölését tervezgeti. A Sweetest Pieban kegyetlen boszorkányokat látunk, akik porrá égetik az őket gonoszságaikért máglyára ítélő férfiakat. A The Devil című számban boszorkányok jelennek meg, akik elcsábítanak egy férfit, bezárják egy dobozba és megalázzák. Nyxx egyik klipjében azután végez egy férfival, hogy egy szarvas jelmezben meglátogatja, majd elsötétült a szeme. Az In This Moment boszorkányrituálét tartó énekese azt dalolja, hogy elhozza a poklot. Bella Poarch egy másik kisfilmben varázserejével két férfit kegyetlenül megkínoz, majd megöl. Apashe klipjében egy boszorkány rituálisan eléget egy férfit. Bambie Thug szintén rituálét tart, majd megtámadja a nézőt. Charli XCX női társaival egy vérrel teli üreg előtt táncol, és velük tart egy fekete szarvú démon.

A boszorkányságnak állítólag nagy divatja van mostanság az Egyesült Államokban

Pentagram, félhold, Lilit

Rendre visszatér a pentagram vagy a fordított pentagram, ami a boszorkányságban és a feketemágiában gyakran alkalmazott szimbólum. A pentagram önmagában nem negatív jelkép, de a boszorkánysággal összefüggésben ártó szándékot fejez ki. Vissza-visszatér a félhold vagy a lunáris kereszt is, utóbbi nagyon hasonlít a feministák példaképe, Lilit modern asztrológiai jelképére. Lilit a zsidó hagyomány szerint Ádám első felesége volt, aki megtagadta Isten parancsát, hogy Ádám társa legyen, megszökött a paradicsomból, és rengeteg szörnynek adott életet. Maga a boszorkányság nem valódi hagyomány, hanem egykor élő tradíciók eltorzult újraélesztése, ami nagyon könnyen válhat spirituális eltévelyedések forrásává.

Azt mondják, vannak jó boszorkányok, ezekből a klipekből nem erről győződünk meg

Skarlátruhás asszony, fenevad

Jelenések könyvéből vett skarlátruhás asszony és a fenevad a popipar szintén kedvelt, boszorkánysághoz hasonló jelentést hordozó szimbóluma. Onnan lehet felismerni, hogy vörös ruhában van egy nő, és egy ragadozó, tigris, párduc, leopárd vagy egy hatalmas szörny kíséri. Van, hogy a két szimbólum összeolvad, ilyenkor a nő maga jelenik meg bestiamintájú ruhában. Ennek legemlékezetesebb példája, amikor Katy Perry egy hatalmas fenevadon lovagolt be a 2015-ös Super Bowl szünetében.

„És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon (…)”. (Jel 17,3)

Fogakkal teli női nemiszerv

E bosszúálló nők nemiszervét néhány folklór történet mintájára sokszor fogakkal ábrázolják, mintha imádkozó sáskák lennének, akik aktus közben végeznek a hímmel. Ebben a Dua Lipa klipben van egy házikó, aminek ajtaja egy fogakkal teli vaginára hasonlít, mondani sem kell, a betévedő férfiak soha nem jönnek ki élve. Miley Cyrus ezzel pózol a legmodernebb feminizmust propagáló klipjében, ezt látjuk a Two Neighbors énekesének nadrágján, ahogy a Rico Nasty nevű háttérhatalmi báb egyik kilpjében is. Doja Cat egyik feminista videójában ugyancsak feltűnik egy alig észrevehető pillanatra.

A hagyományos történetekben a fogakkal teli vagina a démoni nők jellemzője

Kígyó

A klipkészítők azonban nem elégszenek meg ennyivel. Gyakran további szimbólumokkal támasztják alá sátáni üzenetüket. Emiatt sokszor találkozunk a bűnbeesést jelképező kígyóval. Az egyik korábban már említett klip végén, miután férfiakat gyilkolt, a Megan Stallion nevű popribanc óriási karmokkal egy kígyó jelenlétében élvezkedik. Egy másikban egy hatalmas kígyó szájából lép ki, majd egy terráriumban vedlik. Egy harmadikban egy hosszú folyosón óriási fekete kígyók közt sétál. Egy negyedikben Cardi B-vel kurválkodnak rengeteg kígyó közt. A Brooke Candy művésznévre hallgató énekesnek a száján át közlekedik a kígyó, Kerlinek pedig a nyakán és a botján tekereg. A kígyó megjelenik Ashnikko már elmített férfiellenes klipjében is, Lil Nas X pedig egyenesen közösül vele. DeathByRomy transzba esik, miközben a kígyót bámulja. Egy időben Taylor Swift is folyton kígyókkal mutatkozott, és természetesen Billie Eilish sem maradhat ki a sorból.

Nem, ez nem egy gorilla, ez Megan Thee Stallion, most lépett ki egy óriáskígyóból

Bűnbeesés almája

Az ugyancsak bűnbeesést ábrázoló alma szintén gyakori szereplő. Rico Nasty számában egy homoszexuális pár eszik a paradicsomi almafáról. Másik klipjében egy férfi harap almába, ezután felbukkan egy kígyó. Lola Blanc egy olyan bűnös lakoma előtt harap almába, ahol később őt magát szolgálják fel. Ashnikko szintén a paradicsom almái közt vonaglik. Taylor Swift kígyógyűrűben fogdos almát, amivel szeretőjét mérgezi meg. Lady Gaga gránátalmák közt ébred. Nic Billington mérgezett almát eszik egy kígyó társaságában.

Nem állíthatjuk, hogy minden esetben, amikor a kígyót, az almát vagy a később szóba jövő szimbólumokat látjuk, feltétlenül negatív jelentéssel bírnak. Keresztény szempontból például az Ószövetség keresztre feszített rézkígyója Jézust szimbolizálja. De számos keleti hagyományban is a szakrális bölcsesség és hatalom kifejezője. Megfigyelve azonban a klipek túlnyomó többségének sötét történetét, követhetetlenül gyors, nyugtalanító, zaklatott hangulatát, tolakodó, agresszív jellegét, kijelenthető, hogy a kígyó általánosságban az állatias ösztönöknek és a fékevesztett vágyaknak való behódolásra utal, szorosabban pedig a Sátánnal való szövetséget jelenti.

Nic Billington klipjében az alma és a kígyó mellett a pók is felbukkan

Pók, pókháló

Aztán ott van a pók szimbóluma. Dua Lipa póklábakkal közelít felénk, majd egy pókhálóban szenvedő férfit látunk. Észrevettétek? Nem csoda, ha nem, hiszen csak egy tizedmásodpercre mutatták. Doja Cat állatként mászik oda elfogott zsákmányához, aki egy pókhálóba ragadt férfi. Alice Chater mérgespókból változik át nővé, és egy földre rajzolt pókhálón fetreng. Miley Cyrus meglát egy pókot, és megeszi, Megan Stallion pedig pókhálószerű háttér előtt próbálja eljátszani, hogy milyen kemény. Cazzu pókhálóruhában énekel, a háttérben pedig gyilkos tarantulát látunk. Doja Cat szintén egy hatalmas tarantula jelenlétében tartotta több koncertjét. Billie Eilish fején is pókok mászkálnak, egy másik videóban egyenesen a szájából jön ki egy tarantula. A pók negatív megközelítésben a fogva ejtés, a behálózás, a megtévesztés, a megmérgezés jelentésével bír. Ez egyfelől a nézőnek szól: fogva ejtettük az elmédet a videóinkon keresztül. Másfelől célja az, hogy a nőiség megtévesztő, megbabonázó, állatias oldalát hangsúlyozzák ki általa.

Doja Catnek sikerült behálóznia egy újabb balekot

Félszem, illuminátusok

A szándékoltság hatványozottan gyanítható, ha ezek más sötét szimbólumokkal együtt jelentkeznek. Például a félszemmel együtt. Megan Stallion egyszerre kacsint és mutat kígyónyelvet. Rico Nasty egyszerre mutat fel kígyót, és takarja közben ki a szemét, a koronáján található smaragd ráadásul Lucifer harmadik szemét jelképezi, ami egy mítosz szerint akkor vesztett el, amikor lezuhant a mennyből. Ashnikko a bűnbeesés almái közt teszi tenyerét a szeme elé.

De mi is pontosan ez az egyszem? Az egyszem ezekben a klipekben egy illuminátus szimbólum. Az illuminátusok egy szabakőművességgel részben párhuzamosan futó, részben azzal szervesen összefonódó szerveződés. Beszédes, hogy Amerikai Egyesült Államok függetlenné válásának évében hozta létre Adam Weishaupt. Hivatalosan betiltották, de minden jel szerint egyre nagyobb befolyással azóta is működik. Megvilágosodásra utaló nevével ellentétben a szervezet célja az emberiség legdurvább elsötétítése. Sok felszínes elemző vélekedésével ellentétben az egyszem eredendően ugyancsak nem negatív szimbólum,

a katolikusoknál, a muszlimoknál, a hinduknál, a buddhistáknál vagy az eredeti szabadkőműveseknél a legfelsőbb Isten jelképe.

Itt azonban e szimbólum eltorzult és ellentétébe fordított változatával találkozunk. Ez már nem az isteni mindentudást jelképező transzcendens szem, hanem félszem, olyasvalaki szeme, aki elvesztette teljesértékű látását. Bizonyos tradicionális szövegek, például a muszlim hadiszok a félszemet az Antikrisztus ismertetőjegyének tekintik:

Al­lah nem félszemű, míg ellenben a Mesíkh Ad-Dajjál (az Antikrisztus) jobbszemére vak, és szeme olyan, mint a kitüremkedő szőlőszem.

Sahih Al-Bukhári hadísz 5685. (Daddzsal. Az iszlám antikrisztusa. Északi Korona 54. o.)

Adam Weishaupt titkos szervezete volt a felelős az 1789-es „nagy” francia forradalom kirobbanásáért is

A félszem sokféleképpen megjelenhet. Kacsintásként, szemeltakarásként, szemellenző hordásaként, vagy úgy, hogy valamilyen tárgy van az egyik szeme előtt. De az is előfordul, hogy az illetőnek mind a két szeme látszik, viszont az egyik homályos, vagy másik színe van, vagy épp belenéz valamibe, vagy körülötte a bőre be van festve. Időnként harmadik szemként is ábrázolják. Vagy úgy, hogy sok-sok szemet mutatnak egyszerre. A Carolesdaughter énekese zárt osztályon van, és drog hatására az ágyán száguld, rengeteg szem jelenik meg körülötte, de az ujján is ugyanez a szimbólum köszön vissza. Előfordul, hogy tetoválásként jelenik meg. Gondolom, nem vetted észre, nézzük meg újra. De

olyan kreatív megoldásokkal is találkozunk, ahol Taylor Swift szemet formáló tükörtojást vág ketté.

David Bowie utolsó klipjében az eltakart nap és a fekete csillag félszemű szmájlit ábrázol. Doja Cat fején is egy nagy szem virít, amit aztán egy démon ragad meg. A rapper másik számában a félszem szimbólum robotszem formáját ölti. Egy harmadik klipjében kiveszi az egyik szemét. Ez a szem a klip további részében is megjelenik, figyeljük meg, hogy itt a jelkép ugyanazon a felvételen duplán megjelenik. A Don’t Go Insane-ben egy felemás szemű férfi találkozik egy csomó arctalan, egyszemű alakkal. Ez az egyik kedvencem: egy fordított házikó ablakai kacsintó szemet formálnak. Erre biztos azt mondanátok, hogy ez már tényleg belemagyarázás. Pedig a gyanúnkat beigazolják, a szám végén a házikót ráillesztik az énekes fejére. Aztán ott van Beyoncé Video Phone című dala, az egyszem szimbólum egy képen háromszor is megjelenik, és hogy kedvünkben járjanak, még egy kígyót is elhelyeztek a ruháján.

Lady Gagának ez a szemeltakarás annyira szokásává vált, hogy egy interjúban, amikor a kérdező Istent említi, automatikusan odateszi a kezét. Látszik, hogy meg van utána zavarodva, mintha maga sem tudná, miért csinálta.

Félszem jelzés élő adásban

Ez tényleg csak néhány kiragadott példa. A következő jelentésekkel ruházhatjuk fel őket. Egyrészt a készítők azt üzenik a nézők számára, hogy figyelünk benneteket, mindent látunk, és mindent látni akarunk, senki sem szabadulhat az ellenőrzésünk alól. Ha a videóklipeket úgy értelmezzük, hogy az énekesek valójában ennek a sötét hatalomnak a szócsövei, erre egész egyértelmű példákat kapunk. Második jelentése egyfajta hittétel: az illuminátusok állítólag elfogadják Isten létét, de gonosznak tekintik. Szerintük Lucifer az, aki jó. A félszem bemutatásával megvallják az egész világnak, hogy ki mellett teszik le a voksukat. A harmadik jelentés, hogy ezzel harangozzák be, illetve sürgetik az Antikrisztus hamarosan bekövetkező eljövetelét. A negyedik ok pedig, hogy a félszem gyakori megjelenítésével próbálják megszokottá, elfogadottá tenni a tömeg szemében saját antikrisztusi kultuszukat.

Szabad, művészi önkifejezés, szokták mondani… de akkor mégis miért ugyanolyan az összes klip?

Megszállottság

A szemekkel kapcsolatban egy másik szimbólum is megjelenik: az elhomályosult szem. Ez a klipekben az ördögi megszállottság jelképe. A sztárok rendre eljátsszák, hogy egy idegen erő átveszi felettük a hatalmat. Ilyenkor elsötétül a szemük, rángatóznak, kitekerednek a végtagjaik és természetfeletti erőre tesznek szert. A sötét elit ezzel akarja népszerűsíteni a megszállottság tapasztalatát. Az elhomályosut szem sokszor kiegészül más, megszállottságra utaló jellel. Jó példa erre Kerli egyik klipje, ahol azon túl, hogy fekete a szeme, beburkolja a teljes testét egy sötétséget jelképező anyag, azaz átveszi felette az irányítást. Beyoncét a Ghost című számban szintén egy sötét anyag keríti hatalmába. Az In this Moment sztárjának fejét sötétből kinyúló kezek ragadják el. Skyndnél nem elég, hogy fekete a szem, de a háta mögött egy pillanatra egy fekete démonalak is felbukkan. Az énekesek körül ólálkodó maszkos vagy arctalan kísérők ugyancsak visszatérő elemei a megszállottságot népszerűsítő klipeknek, például Bambie Thugnál. Xinát szintén arctalan megszállott lények veszik körül, ahogy Carolesdaughtert is. Ashnikko egy vadállattal köti össze a lelkét, és adja át magát az általa képviselt sötét erőnek. Rebecca Blacket sötét karok ragadják el. Billie Eilish elmerül egy fekete folyadékkal teli medencében. Koncertjein rendre hátra dől hídba, mintha megszállná valami. Ezek mind a tudatalatti erők tudatos én feletti hatalmát érzékeltetik.

Billie Eilish idegen erő szolgálatában

Sátánizmus

És koránt sincs vége. Ha az eddigi szimbólumok nem voltak eléggé meggyőzőek, akkor a konkrétabb sátáni jelképekből is akad bőven. Lil Nas X a pokolban tesz látogatást, majd megöli a Sátánt és átveszi a helyét. A Panic at the Disco egyik híres számában az énekes emberből átalakul Luciferré. Hallgassuk a refrént úgy, mintha nem az énekes mondaná, hanem az, akit eljátszik.

Visszaszerzem a koronámat,
Teljesen felöltöztem, mégis meztelen vagyok,
Látom, mi az enyém, és elveszem.
(Azé, aki találja, aki elvesztette, sírhat.)
Ó, igen, a korona,
Oly közel, hogy érzem az ízét,
Látom, mi az enyém, és elveszem.

Billie Eilish a Jó kislányok mind pokolba mennek (All the Good Girls Go to Hell) című számában Luciferként lezuhan az égből, és feléget mindent maga körül. Bambie Thug egy tévébe zárt démont alakít. Sam Smith a fellépésein előszeretettel tetszeleg a vasvillát lóbáló Sátán szerepében. Doja Cat egy nőt éjszaka halálra rémítő démont játszik, aki a ház padlásán lakik kecskék közt. Egy másik dalában fordított pentagrammal a kezén egy hatalmas pokoli lényen lovagol, majd a Jelenések könyvének skarlátruhás asszonyát imitálva a halállal táncol, végül a pokolban hosszú démonszarvakat visel. Figyeljük meg, hogy a férfinak még a démoni világban is másodhegedűs szerep jut, neki csak letört szarva van. Arca, a transzvesztita egy ocsmány pokoli világban az alkimista androgün szerepében tetszeleg. Fontos tisztázni, hogy az androgün a teljes nő és a teljes férfi egységét jelenti, nem pedig a fiúlányt, aki a két nem kaotikus keveréke. Amikor antropomorf űrlényeket, kifestett emberalatti alakokat vagy transzhumán lényeket látunk, azok is a démonok különféle változatai.

Brendon Urie, miután fogvatartói megkínozzák, egy verembe esik, egy alternatív valóságba, ahol szépen lassan átvedlik Luciferré

Szarvak

A démonszarv nagyon gyakori szereplője a klipeknek. Ashnikko csípős paprikát eszik démonjelmezben. Az In This Moment boszorkányt játszó énekesnője rövid időre szarvakat formál a kezével. Mothica olyan templommakett mögött pózol szarvakban, amin egyszem szimbólum található. A Dorian Eletrca nevű tanszvesztitának szarvakat formáló haja van. Megan Stallion szarvas démonokkal táncol egy veszélyes erdőben. Sub Urban trónon ül ördögszarvban és ördögfarokkal. Playboi szarvakban pózol, majd az arca elé tesz egy démoni figurát. Chappel Roan szarvakat viselve kínozza a szeretőjét. Trippie Redd szarvas állatkoponyák és kígyók társaságában démoni rituálét tart.

Itt is tisztáznunk kell, hogy

a szarv eredetileg nem hordoz negatív jelentést: a szakrális hatalom jelképe is lehet.

René Guénon nagyon jól rámutatott, hogy a koronának és a szarv jelentésű cornnak ugyanaz a gyöke, és mind a kettő a fejből kiáradó isteni fényt szimbolizálja. Ezen alvilági hangulatot megelevenítő kisfilmekben viszont egyértelműen a kereszténység sátánjára és a sötétség hatalmának eluralkodására utalnak.

Taylor Swift látogatót tesz gazdáinál a pokolban

Keresztényellenesség

Furcsa jelenség, hogy ezek a sztárok a sátánista üzenet ellenére gyakran keresztet viselnek, vélhetően azért, hogy szimpátiát ébresszenek az öntudatlan keresztény nézőben. Azonban mintha mi sem lenne természetesebb, gyakran ugyanezekben a klipekben megjelenik a fordított kereszt is, ami egyértelmű sátánista jelkép. A neonkereszt szintén blaszfémikus felhangokat hordoz. De a keresztre feszítés, Szűz Mária vagy a Mennyország kigúnyolása is kedvelt motívum.

Zheanit keresztet tartó maszkos alakok veszik körül, egyiküknek démonszarva van, másikuk feje felett fordított pentagram található. Újabb klipjében félszem jellel és fordított kereszttel pózol. Lil Nas X azok után, hogy a Monteroban ő lett a Sátán, a J Christ című számban a keresztre feszített Jézust játssza. A klipjében a szarvakat formáló fordított kereszt és a neonkereszt is megtalálható. Ugyanez az énekes

666 példányban piacra dobott egy sportcipőt, ami tele van sátánista szimbólummal,

a talprész állítólag egy csepp emberi vért is tartalmaz. Poppy, miután meggyilkolt pár férfit, egy neonfeszület előtt lebeg, a keresztrefeszítést imitálva. Másik klipjében drogot ad az embereknek, mintha ostya lenne. A The Plot In You Elfelejtve (Forgotten) című számában egy fordított kereszt alakú szobrot látunk, amit undorító démoni lények vesznek körül. Sub Urban a keresztre feszített Jézust imitálja. Exit Edenen fordított keresztes pulcsi van, fülében viszont sima kereszt kígyóval. Cal Scruby embereket gyilkol, hűtőben tart egy emberi fejet, és három kereszt is lóg a nyakában. Dpr Ian szintén fel van feszítve a keresztre. A hihetelenül felkapott Azahriah két klipjében ugyancsak megjelenik a fordított kereszt, a szobájában pedig ördögi szobrokat találunk.

Mindezek után talán nem tűnik annyira légbőlkapottnak, ha azt mondjuk, az OK kéztartás, ezekben a világhíres klipekben legalábbis, a 666 szimbólumát rejti, ami a Bibliában az ördög száma.

Sátánisták gúnyt űznek a katolikus miséből

Kannibalizmus

De ha úgy gondoljátok, innen már nem lehet lejjebb, akkor nagyot tévedtek. A videóklipek egy következő kedvelt témája a kannibalizmus. Húsvér embereket főznek meg, vágnak darabokra és szolgálnak fel vacsorára. Gyakran szó szerint embert esznek, más esetekben vérre hasonlító italt isznak vagy vörös húsú gyümölcsöket esznek állatias módon úgy, mintha vér csorogna le az állukon. Szintén visszatérő elem a nyers hús megjelenése. Katy Perryt a Bon Appétit című számban meggyúrják, mint a tésztát, majd zöldségekkel együtt forró fazékba öntik, végül gazdag sznoboknak felszolgálják. Sikerül elmenekülnie, és ezúttal ő készít gőzölgő pitét fogvatartóiból. Lola Blancot milliárdosok maszkos partiján megölik, holtsápadt testét egy asztalra helyezik, majd megfőzve tálalják. Az egyik vendég még undorodva ki is veszi a halott nő körmét az ételéből. Skynd Heidnik című klipjének egyik jelenetében

egy csapat sátánista a konyhában feldarabol és főzéshez előkészít egy hullát.

Poppy a Sátánnal ül egy asztalnál, előtte a tányérokban emberi koponyát és csontokat találunk. Ic3peak torzszülött kedvese a pikniken véres szemet eszik, közben egy edényből is furcsa piros folyadék ömlik ki, majd a nézőt is le akarják vágni. Cal Scruby megöl egy embert, és aztán megeszi. Carolsdaughter egy véres ujjat szorongat az étkezőasztalnál, ahol plüssmacik a vendégei. Maroon 5 egy hentesüzletben húsok közt lógva, vérben fürödve arról énekel, hogy fel akarja falni a szeretőjét. Doja Cat felvágott dinnyének öltözik. Melanie Martinezt furcsa bábuszerű alakok akarják megenni desszertként, ahonnan elmenekül, de aztán őrjöngő fejet vágva ő eszik meg élve egy emberszerű fánkot. Penny néhány démoni figurával az utolsó vacsorát gúnyolják ki, piros italt isznak, ami Krisztus vérére utal, majd egy férfi arra kényszeríti, hogy nyers húst egyen. Ez a kontextus alapján vélhetően szintén emberi hús. Fever Ray megöl egy embert, majd húshoz hasonlatos ételt vág a konyhában. A Girli énekese gyümölcsök közt fekszik, és róla esznek. Sza megnyalja egy általa meggyilkolt férfi szívét. Sub Urban vérben fürdik egy kehelyben, amit egy óriás tart a kezében.

Jazmin Bean barátnőjével egy meggyilkolt férfi feldarabolt testét eszik meg nyersen.

Az emberi hús megevése állítólag a sátánista rituálék szerves részét képezik, ami többek közt Krisztus testének magunkhoz vételét parodizálja ki. Úgy tűnik, a videóklippekkel ezt is elfogadottá akarják tenni a tömeg szemében.

Lola Blanc a sátánista „elit” esti fő fogása

Csecsemőgyilkosság, pedofília

Akartok még durvábbat? Időnként találkozunk olyan jelenetekkel is, amik pedofíliára és csecsemőgyilkosságra utalnak. Carolesdaughter babák feje közt fürdik, azután, hogy egy levágott véres ujjat fogdosott az ebédlőasztalnál. Rico Nastynek lefejezett babákból álló nyakörve van. Skitz Kraven eszelős gyilkost játszik, és félszemű babát simogat. Skynd babáknak csavarja ki a fejét és a végtagjait, köztük az egyik szintén félszemű, ráadásul az egészet egy Mickey egér maszkos pedofil nézi végig vigyorogva. Egy másik számában

kutyakaját, nyers húst és csecsemőfejeket porcióznak.

Kerli gyűrűként és fejdíszként babafejet visel. Az In the Plot egyik számában egy félszemű pedofil megront egy szintén félszemű fiút. A Panic at the Disco Hívő (Devotee) című számában elrabolnak egy kislányt, és elviszik egy sátánista rituáléra. Sub Urban feléget egy csecsemőt. Nathan James felgyújt egy kisgyereket jelképező plüssmacit, majd koponyát látunk ennivalók közt. Fején a spirál, a pedofilok egyik jelképe, ami időnként szintén felbukkan a klipekben. Fontos itt is jelezni, hogy a spirál tradicionális szempontból a létállapotok közti átmenetet jelenti, ezért kontextustól függ, hogy valóban pedofilokra utal-e. De ha nem is mindig ez a jelentése, Lil Nas X, Meghan Stallion vagy Ashnikko esetében bizonyosan az alacsonyabb rendű tudatállapotba jutás jelképe.

Mégis kinek jut eszébe levágott csecsemőfejekkel együtt fürdeni?

Die Antwoord

A pedofíliára az egyik legegyértelműbb utalás a Die Antwoord I Fink You Freeky című számában található, ami az egyik legbetegebb klip mind közül. Az énekesen egy kígyó tekereg, ami eltakarja a fél szemét. Egy következő jelenetben már a két lába közt jelenik meg, mintha a nemi szerve lenne. Egy újabb jelenetben ugyanez a kígyó egy suvickos kisgyerek nyakában van.

Aligha kell ennél egyértelműbb utalás a pedofil hajlamok művészi kifejezésére.

Egy újabb jelenetben ezt egy hasonló szimbolikával megerősítik. A férfi nadrágján egy elefánt ormányát látjuk. Nem sokkal később egy néger gyerek bukkan fel, aki alsónadrágban táncol, a szájához pedig ugyancsak elefántormányt rögzítettek. Vajon mire akart utalni a költő? Még mindig ugyanebben a klipben fallosszal ábrázolt pisilő gyerekek láthatók a háttérben, illetve egy maszturbáló szörnyfejű pár, olyasféle ábrázolás ez, amiket a traumatizált gyerekek szoktak rajzolni. A következő képsorokban az énekesnő levágott babafejek közt fekszik. Egy másik bizarr jelenetben két ijedt kisgyerek néz ki egy olajos hordóból. Hogy az elsötétült szemekről, a disznófejről, a fordított pentagramról ne is beszéljünk. A klip szereplői által örökbe fogadott fiú később be is perelte a párt, mert állítása szerint sátánizmusra és pedofíliára kényszerítették.

A botrányos banda klipjeiben és az életben a sátánizmus számos jelét adta

MK Ultra

Kanyarodjunk tovább egy eddigiekkel összefüggő, részben mégis új témához. Ez az úgynevezett elmeprogramozás jelképeinek és gyakorlatának megjelenítése a videóklipekben. Az elmeprogramozással vagy MK Ultrával a CIA az ötvenes években hivatalosan kísérletezett, de az eljárást állítólag titokban a mai napig alkalmazzák. Lényege, hogy különféle módszerekkel a kísérleti alany tudatát meghasítják, és alternatív személyiséget keltenek benne életre, aki felett teljes irányítást tudnak gyakorolni. A tudathasadást fizikai kínzással, elektrosokkal, alvásmegvonással, megszégyenítéssel, droggal, másokon való erőszak végignézésével és hasonlókkal idézik elő. Ennek során különféle

kódokat és szimbólumokat ültetnek az alany fejébe, amikkel a későbbiekben előhívható az alternatív személyiség.

Egyesek úgy tartják, hogy nagyon sok sztár is valójában elmeprogramozáson átesett áldozat, akiket teljes egészében a popipar irányít. Jó példa erre Britney Spears, aki egy interjúban egy kényes kérdés hatására mintha saját magával kezdene el beszélgetni. Bille Eilishnek furcsa betegsége van, időnként magától megmozdulnak a végtagjai, aminek nem tud parancsolni. Azt mondják, Tourette-szindróma, de az eljárás következménye is lehet. A korábban említett Lady Gaga interjú is ezzel áll összefüggésben. A jelek alapján a készítők a videóklipekben nyíltan eldicsekednek azzal, hogy a sztárok valójában általuk irányított elmeprogramozott szolgák. Ha ez meredeken hangzik, figyeljétek meg hány ilyen példát tudok felhozni erre.

Igazságszérumos kísérlet (1945)

Fogoly, rabszolga

A sztárokon sokszor nyakörv van, amik szintén arra utalnak, hogy MK Ultra szolgák. Ugyanezt jelenti, ha meg vannak kötözve vagy bábként rángatják őket vagy be vannak zárva. Jazmin Bean Hello Kittys infúziót kap, közben kutyanyakörvet hord, majd egy keresztre feszített macskához imádkozik. A Nova Twins énekeseit feketefehér háttérnél zsinóron rángatják, a dobosuk az ördög. Melanie Martinezt ugyancsak bábként rángatják. Qveen Herbyn nyakörv van, majd a kalitka mögül tekint felénk, mintha be lenne zárva. Rebecca Black végtagjait megkötözik, és köteleit felülről rángatják. Shes Ryan láncokkal a nyakában énekel. Sza plafonhoz rögzített köteleken lóg, ahogy Meghan Stallion is. Tokyos Revenge fejjel lefele lóg kényszerzubbonyban. Ahsnikkón is ott a nyakörv. A letakart arcú Biig Piiget köteleken rángatjákFlore piros kötélbe van csavarva, feketefehér mintás padlónál, megosztott hajjal. Bankset egy sötét alak rángatja kötélen a sarokból. Halseyt pókhálószerű kötelekhez rögzítették. Ashnikko törött tükrök közt táncol, majd egy sötét szobában látjuk megkötözve. Meghasad a személyisége és hányást imitál.

Illumináti rabszolga

Elmegyógyintézet, elektrosokk, pillangó

A Monarch programozás néven is ismert eljárás egyik legfontosabb jelképe a pillangó, mivel a monarch az egy pillangófajta. Önmagában a pillangó sem negatív szimbólum. A fejlődést, a kiteljesedét, a felnőtté válást, a pozitív értelemben vett újjászületést is jelentheti. A jelen kontextusban azonban a bántalmazás hatására megszülető új személyiség jelképe. Megjelenése nagyon gyakori, de különösen akkor érdekes számunkra, ha más negatív jelképpel együtt mutatkozik. A Follow the Flow Szélcsend című klipjében az egyik tag a kezén lévő szemtetoválással mutat félszem jelzést, arcán pedig egy pillangótetoválás van. Egy következő jelenetben egy festményt látunk, egy férfi az egyszemhez imádkozik egy pillangó és egy varázsgomba társaságában. De még érdekesebb, ha a pillangó az elektrosokkal összefüggésben jelenik meg.

A tudathasadást jelképező pillangó és az antikrisztusi félszem jelzés egyszerre

Meglepően sok jelenettel találkozunk, ahol az énekeseken elektrosokkot alkalmaznak, kórházban vagy elmegyógyintézetben épülnek fel a lobotómiából, kényszerzubbonyban vergődnek vagy nővérek adagolják nekik a drogot. Lady Gagát betolják a zárt osztályra, körülötte bolond nők rohangálnak, mindnek be van kötve a feje, mintha agyműtéten estek volna át. Ashnikko kórházi ágyhoz van kötözve, furcsa szerkezet van a fején, körülötte buborékokban alternatív személyiségei jelennek meg. Billie Eilish egyik albumának borítóján kifehéredett szemekkel egy elmegyógyintézet ágyán őrjöng. Carolsdaughter kényszerzubbonyban van, és egy kéz rángatja. Flore bekötözött fejjel vonaglik, egy másik jelenetben pici szobába van bezárva, mint a személyiség egyik elzárt része. Iggy Azalea gumiszobában táncol egy hozzá nagyon hasonló másik énekessel, mintha az alteregója lenne. Később egy kádnyi gyógyszerben megfürdenek, ami a tudatmódosítás egyik fő eszköze. Utána az őket folyamatosan felügyelő nővérekkel hadakoznak. Hogy minden kételyt eloszlassanak a klip üzenetét illetően, a nővéreken a korábban említett párduc szimbólum is felbukkan, tetoválás formájában pedig megjelenik a kígyó, a pentagram, a pók és a pillangó.

Mothicán gonosz tudósok kísérleteznek, aki ennek hatására szintén egy álomvilágba menekül.

A pillangó itt is megjelenik tetoválásként, majd a démoni alteregó felbukkanását is ezek jelzik. Egy harmadik személyiség megjelenésénél ugyancsak látjuk, ráadásul az egyszem társaságában. A klip úgy végződik, hogy egy óriáspillangó üveggömben tartja fogva ezt az énekest. Skitz Kravennek felnyitják az agyát. Yeule elmegyógyintézetben őrjöng. Arcán elektrosokkot alkalmaznak. A Panic at the Disco számában egy fiút kínoznak elektrosokkal, miközben egy sátáni rituálét kell végignéznie. Yohiot kényszerzubbonyban tartják egy elmegyógyintézetben, elektrosokkot kap, és egyik szemébe injekciót szúrnak. Még a pók szimbóluma is megjelenik. Fever Reyt egy nővér megkínozza és megfúrja a fejét, félszeme van, és egy nagy szem figyeli. Maya Hawke-nak kisütik az agyát, lekötözve tévét kell néznie, majd meghasad az elméje.

Ha nem tudnánk, mi a dörgés, érthetetlennek tartanánk, miért sütik ki ennyi sztár agyát a klipekben

Meghasadt személyiség

Nagyon jellemző a klipek történetében, hogy az énekesek trauma hatására új alteregót kapnak. A maszkos, arctalan, plüssállatfejű emberek mellettük általában az úgynevezett handelrt jelképezik, akik az elmeprogramozott személyek irányítói. Azahriaht arctalan alak üldözi, aki valószínűleg a handlere, az útja egy sátáni koponyákat viselő szektához vezet. Az arctalan figura a klip végén lehúzza a csuklyáját, a szeme sötét. Jazmin Beant kegyetlenül és undorító módon egy fogorvos kínozza, aki elmenekül egy alternatív valóságba, ahol madárka és plüssmacik veszik körül. Lola Blancot arctalan alakok erőszakkal újabb és újabb szerepekbe öltöztetik. Poppy üvegszobába van zárva, mérget fecskendeznek bele és kísérleteznek rajta, elsötétül a szeme,

látható, ahogy széthasad a személyisége, majd pillangó repül az arcára.

Pvris hasonló üvegkalitkátban van lácra verve, arctalan alakok programozzák, míg végül neki is több alteregója jelenik meg. Megan Stallionnak belenézünk a csupasz seggekből felépülő agyába, ahol több személyiség is be van zárva egy pici szobába. A piros ajtón áthaladva megváltozik a ruhája, ami a személyiségek közti váltásra utal. Később a tükörben alteregóival társalog. Taylor Swift egyik klipjében megmutatják az összes szerepet, amit eddig magára öltött. Rebecca Blackben kínzás hatására feléled egy alteregó. Ashnikko egy varázsvilágban, hatalmas gombák közt különféle szerepekben jelenik meg, végül egy sötét lyukban találja magát, mintha énjét az elmeprogramozás hatására oda zárták volna be. Egyiküknek ki van vágva a szeme, a másiknak pedig harmadik szeme van. Zheani megnyal egy mérgesbékát, mire pillangók jelennek meg neki, transzba esik, ahol kezében tartja az alteregóját.

A meghasadt személyiség gyakran visszatérő ábrázolása

Alice, nyúl, tükör, feketefehér csempe

Ezen alternatív valóság ábrázolására a leggyakrabban az Alice csodaországban és az Óz, a nagy varázsló jelképeit szokták alkalmazni. Ez az elmeprogramozás két legbevettebb története. Egyik kiemelt szimbóluma a nyúl, aki elvezeti Alice-t ahhoz az üreghez, ami Csodaországra, az elmeprogramozott alany alternatív világára nyit ajtót. Másik a feketefehér kockás minta, ami ugyancsak a meghasadt személy jelképe. Ennek egyik változata a középen kettéosztott feketefehér haj, amit Melanie Martinez tett nagyon divatossá. Szintén

idekapcsolódik a tükör vagy a törött tükör jelképe, ami egy másik eszköz, amin keresztül Csodaországba lehet jutni,

ez ismételten a megbomlott elmére utal. A macska megjelenése szintén ide kötődik. Ez ráadásul az úgynevezett Béta Kitten programozás fő szimbóluma is, ami egy szexrabszolgákon alkalmazott speciális módszer. A varázsgomba ugyancsak rendszeres szereplő. Most is hangsúlyozom, hogy például a tükör nem szükségképpen negatív. A hagyományokban jelentheti a jelenségvilágtól érintetlen abszolút tudatosságot is. Ugyanígy a feketefehér minta szakrális teret is jelképezhet, vagy a fény és a sötétség egymást kiegészítő természetes kettősségét is szimbolizálhatja.

Egész nap tévét kell néznie, amivel teljesen átmossák az agyát

Kerli Csodaországban tart teapartit, de a poharakban tea helyett vér van, amit még meg is mérgez. Figyeljük meg a szimbólumok halmozódását, ugyanebben a klipben a vendégek szemeket esznek, és bizarr félszemű babák is feltűnnek. Megan Stallion ugyancsak Csodaországban van, és Alice-ként feketefehér csempén rázza a seggét a macskának.

A Night Club számában Alice-t villamosszékben kínozzák,

közben egy boszorkány és furcsa maszkos alakok figyelik. Melanie Martinez agyát gonosz nővérek és nyulak akarják kisütni. Pink a valóság elől Csodaországba menekül, ahol alteregóival találkozik, egyiküknek félszeme van. A klip végén elmegyógyintézetbe kerül, és mit ad Isten, miközben elhurcolják, elrepül előttünk egy pillangó. Poppynak az elmegyógyintézetben egy nyúl takarja ki az egyik szemétYeule teste fel van darabolva egy feketefehér padlón, ami megosztott személyiségét jelképezi, egy másik jelenetben be van hálózva, mint egy rabszolga, végül kilép belőle egy másik lény, az egészet pedig egy nyúl nézi végig. Sub Urban ugyanilyen padlón táncoló arctalan figurákkal van összezárva, majd kényszerzubbonyban ébred. Brooke Candynek zsák van a fején, aztán egy pillangó van az ajkán, majd egy villanásra megjelenik egy szarvas állat koponyája, ami szarvakat formál neki, később robotnak öltözik, és egy csuklyás alak berakja egy kádba. Kipeckelik a szemét és a száját, majd

villámlást látunk, ami az elektrosokkra utal.

Utána hányást imitál. Később az egyik emberen nyúljelmez van, egy másik démonszarvakat mutat. Az In this Moment Adrenalize című dalában kísérleteznek az énekesnőn, egy másik jelenetben maszkos alakokkal táncol, akik közül az egyik nyúlálarcban van, később rajta is nyuszifüleket látunk, és persze az egyszem is megjelenik. Maroon 5-nak tesznek valamit az italába, amitől megszédül. A tükörhöz megy, és mint Alice, átnyúl rajta. Átkerül egy másik valóságba, ahol furcsa alakok fogadják, többek közt egy nyúljelmezes, egy ördögszarvas és egy szarvas állat koponyáját viselő figura, no meg egy transzvesztita. Sabrina Carpenter kényszerzubbonyban van, és jojózik a szeme. Feketefehér ruhában van, és a szobája tele van pillangókkal és macskákkal. Dpr Ian feketefehér kockás kesztyűben táncol, ezután arctalan alakok kínozzák, majd amikor az elektrosokkot szimbolizáló villám belecsap, pillangók repülnek ki a testéből. Végül a handler megmenti őt bántalmazóitól, így saját maga iránt hamis bizalmat épít az alanyban. Poppy varázsvilágban sétál pillangók és félszemű lények között.

Úgy tűnik, hogy ezekkel a klipekkel nemcsak a sztárokon, hanem a nézőn is valamifajta MK Ultra agymosást alkalmaznak,

ami hatványozottan veszélyessé teszi ezek nézését.

Az még talán megmagyarázható valahogy, hogy a készítők különös vonzalmat éreznek Alice története iránt, és ezért visszatérő téma náluk, de miért vesz részt ilyen gyakran az Alice-t játszó karakter agymosásban?

Összegzés

A most felhozott nem kevés példa sokszorosával lehetne igazolni, hogy rendszeresen visszatérnek bizonyos szimbólumok vagy szimbólumcsoportok, amiknek speciális jelentése és üzenete van. Ezek az átlag néző előtt teljesen rejtve maradnak, már csak azért is, mert a videóklipek történetét normál tempóban szinte lehetetlen végigkövetni. Nem vettünk végig minden egyes jelképet, amiket alkalmaznak, de a legfontosabbakat megemlítettük.

Amennyiben ezek halmozva jelennek meg egyetlen klipben, eléggé valószínű, hogy sátánista és illuminátus ihletettségű az alkotás.

Ha egy énekes több dalában rendszeresen visszatérnek ezek a szimbólumok, az szintén egy jel arra, hogy nem véletlenről, hanem egy sötét üzenet közvetítéséről van szó. A horrorfilmekhez képest az a különbség, hogy ezeknél az ember általában tudni szokta, hogy horrort ül le nézni, ráadásul fel is hívják a figyelmét, hogy nem fog kellemes dolgokkal szembesülni. A videóklipek esetében azonban vonzó sztárok könnyed dalairól van szó, amik kapcsán senki nem számít beteg, horrorisztikus elemekre, amikkel, mint láttuk, egyáltalán nem fukarkodnak a készítők. Az elemzésből az is kiderül, hogy

a világhíres sztárok nem többek egyszerű báboknál, akik feljebbvalóik akaratát szolgaian teljesítik.

Végkövetkeztetésként levonhatjuk, hogy nem csupán azzal van a baj, hogy a modern ember a mindennapjai során túl sok képpel, azon belül is túl sok torz vagy egyenesen ocsmány képpel szembesül, hanem azzal is, hogy mindezt ráadásul egy ördögi szimbolika szerint tálalják a számára, ami közreműködővé teszi a nézőt egy sátáni valóság rituális megidézésében. Ezen elemzés révén jó eséllyel fel fogjátok tudni ismerni, mikor szembesültök tudatosan ártó szándékú alkotásokkal, amiket végső soron egyedül azzal lehet ellensúlyozni, ha valódi tradicionális szimbólumokkal vesszük magunkat körül, amik pontosan ellenkező célt képviselnek, azt, hogy Istenhez közelebb emeljen bennünket és világunkat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Médiavadász: BARBIE – Túlhájpolt rózsaszín kutyagumi

(Szent Korona Rádió)