Véleménydiktatúra: egy brit férfit két év börtönre ítéltek matricák ragasztása miatt

„Faji indíttatású gyűlöletkeltés” vádjában bűnösnek találta a szélsőliberális bíróság azt a Leeds-i férfit, aki matricákat gyártott és ragasztott az angol városban – a BBC egyenesen üdvözölte az ítéletet, úgy beállítva az „elkövetőt”, mintha az évtized legmegátalkodottabb bűnözőjét fogták volna el.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A máskor az bűnözők személyiségi jogaira oly érzékeny brit média most nem finomkodott, a vádlott arcát és teljes nevét is nyilvánosságra hozták. A 34 éves Samuel Melia bűnösnek találtatott „felkavaró anyagok előállításában és terjesztésében, melyek célja a faji alapú gyűlölet erősítése”.

A matricaragasztást olyannyira komolyan vették a hatóságok, hogy az üggyel nem közönséges járőrök, hanem az Észak-keleti Terrorelhárítás foglalkozott.

A lefoglalt adathordozókon mintegy 200 matricatervezetet találtak, köztük „súlyosan rasszista és antiszemita természetűeket”. Bár a BBC és egyéb médiumok nagyvonalúan elhallgatták ezen feliratokat, bizonyára viráglelkű olvasóik érzékenységére való tekintettel. Volt olyan portál azonban, mely közétette a „súlyos” bizonyítékokat is. A “Hope not Hate” nevű fehérellenes, nacionalista-vadász szekta által nyilvánosságra hozott képekből kiderül, a kiragasztott matricákon ilyen „rasszista” feliratok voltak olvashatók: „2066-ra kisebbség leszünk a saját hazánkban”; „Nincs azzal baj, ha fehér vagy”; „Ezek nem menedéket keresnek, hanem hódítani jöttek”; a „súlyosan antiszemita” feliratok között pedig ilyeneket találunk: „Miért cenzúrázzák a zsidók a szólásszabadságot?”; „Kis sapka, nagy probléma”; „Az antiszemitizmus okai a szemiták”.

Kiderült, Melia egy „kódolt közösségi csatornát” is használt, ahol mintegy 3,500 követőjét bíztatta, saját településeiken is helyezzenek ki hasonló matricákat. Az észak-keleti terrorelhárítás vezetője, James Dunkerley a sajtónak elárulta, az adófizetők pénzéből alapos és átfogó nyomozást folytattak, mely során „bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy ezen matricák nagy számban kerültek ki más brit városokban, sőt, még külföldre is jutott belőlük.”

Kifejtette, a gyűlöletkeltő próbálkozások kudarcra vannak ítélve, ugyanis a „mi közösségünk erős, és nem fogja engedni a zavarkeltést”. Majd figyelmeztetett mindenkit, aki eltér a kánontól, börtönre számíthat. Mint fogalmazott:

Azok, akik bármilyen formában gyűlöletet terjesztenek a közösségünkön belül, legyen szó akár matricázásról, fel lesznek kutatva, és felelősségre lesznek vonva!

Tehát, aggodalomra semmi ok, a hatóság teszi a dolgát. Igaz, hogy a brit rendőrség az elmúlt 3 évben az ország mintegy felében egyetlen egy darab betöréses rablást sem tudott megoldani, de legalább a kirabolt lakosokat is megnyugtatja a tudat, hogy az igazi bűnözőkre, a matricázókra, személyesen a terrorelhárítás vadászik.

Szép új világ!

Véleménydiktatúra: Németországban ellenőrzés alá vonhatják az AfD támogatók bankszámláit

Nagy-Britannia: Arra buzdítják a gyerekeket, hogy zoofilok legyenek

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)