Hazavitt háború: egy családi vita kézigránátos gyilkossággá fajult Kijevben

A rendőrség továbbra is vizsgálja annak a tragédiának a körülményeit, amely Kijev egyik kerületében történt: egy helyi lakos éles gránátot robbantott, amelynek következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt – közölte a Telegraf nyomán az Index.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A felesége is megsérült, őt kórházba szállították. A megrázó eset részleteit a Kijevi Kerületi Rendőrség sajtószolgálata közölte. Eszerint egy magánházban nagy erejű robbanás történt. Mint kiderült, az egyik szobában egy F–1-es harci gránát robbant fel.

A HELYSZÍNRE RENDFENNTARTÓK, TŰZSZERÉSZEK, MENTŐK ÉS ORVOSOK ÉRKEZTEK. A HÁZ ÁTVIZSGÁLÁSA SORÁN AZ EGYIK SZOBÁBAN EGY 58 ÉVES FÉRFI HOLTTESTÉRE BUKKANTAK, AKI GRÁNÁTROBBANÁS KÖVETKEZTÉBEN VESZTETTE ÉLETÉT.

Mint kiderült, a helyi lakos a feleségével veszekedett, kivett a nadrágzsebéből egy harci gránátot, amely felrobbant. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a helyszínen meghalt.

A vizsgálat megállapította, hogy a férfi a terület elfoglalásának megszüntetése után találta meg a gránátot, és hazavitte, ahol megőrizte azt. Egyelőre nem tudni, hogy az elhunyt szándékosan húzta-e ki a szeget, vagy véletlenül történt a detonáció. Mindenesetre előzetesen „öngyilkosságnak” minősítették az ügyet. Az ügyben átfogó vizsgálat folyik.

EU-tagjelölt Ukrajna: a kárpátaljai Kerecke falugyűlésen 3 kézigránátot robbantott az egyik képviselő (videóval)

Gránátot dobtak egy megyei képviselő udvarába Munkácson

(Index, Kárpát Hír nyomán Szent Korona Rádió)