Kigyulladt a visegrádi Hotel Silvanus

Ma délelőtt kigyulladt a Hotel Silvanus Visegrád épületének felső része és a tetőszerkezete, nagyjából 200-300 négyzetméteren égett a tűz. A tűzoltók már megfékezték a lángokat, szerencsére mind a 230 vendég és a személyzet is sértetlenül hagyta el az épületet. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A hotel negyedik szintje és tetőszerkezete égett, a tűzoltók a legmagasabb, ötös riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel vonultak a helyszínre, hivatásos önkéntes egységek is érkeztek.

A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt.

Az egységek tizennégy vízsugárral délután fél kettőre elfojtották a lángokat. A rajok szombat délután már utómunkálatokat végezték.

„A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalvi önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez”

– írja a katasztrófavédelem honlapja.

A hotelben kétszáznál több vendég tartózkodott, a katasztrófavédelem szerint mind a 230-an épségben elhagyták az épületet. Az Országos Mentőszolgálat elmondta: a tűzeset helyszínére három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem segítségével biztosítottak egy Volán buszt, amin meg tudtak melegedni a hotelből kimenekülők.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója azt mondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. A vendégek a közeli parkolókban várakoztak, ahol buszok és melegedők álltak a rendelkezésükre. Az igazgató szerint

minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

A helyszínhez vezető Panoráma utat és a Salamontorony utat a rendőrség teljes szélességében és hosszában lezárta.

A Telexnek egy szemtanú azt mondta, hogy szombat délelőtt a Fellegvárhoz szerettek volna feljutni, de az oda vezető utat a rendőrség akkor már lezárta. Ahogy egyre jobban terjedt a tűz, sűrű, fekete füst gomolygott a vár fölött. Sok tűzoltó vonult a helyszínre, több tűzoltókocsi is áll a 11-es út mentén. Elmondása szerint úgy tűnik, hogy a tűzoltók 12 órára jórészt megfékezték a tüzet, a hotel tetőszerkezete már kevésbé lángol és a füst is kisebb.

A szálloda Facebook-oldala arról számolt be, hogy az épület negyedik, legfelsőbb emelete gyulladt ki délelőtt.

„Szerencsére a szállodában tartózkodó vendégeket és személyzetet sikerült biztonságban evakuálnunk”

– írták. Hozzátették, hogy a továbbiakról hamarosan tájékoztatást adnak.

Saját streamingszolgáltatót hoztak létre tévécsatornák lopott adásaiból a csalók

A Dunában találták meg a januárban eltűnt nő holttestét

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)