Agyoncsapta az amerikai légisegély a palesztinokat

Több gázai menekültet agyonütöttek a lezuhanó légi segélyek, mert nem nyíltak az ejtőernyők.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Eddig körülbelül 40 ezer élelmiszeradag légiszállítmányt dobott le az US Air Force Gáza déli körzetében, de a jó szándék sajnos technikai hibákkal is párosult. A szórások környékén mindig tömegek gyűlnek össze, és mint látható, a rakományok szinte zúdulnak az égből, és érkezési pontjaik kiszámíthatatlanok.

Mint az X-en közölt riasztó felvételeken jól kivehető, hogy több rakomány ejtőernyője nem nyílt ki, és egyes szállítmányok gravitációs sebességgel csapódtak a felszínre.

Az eddig közölt adatok szerint öt ember lelte halálát a balesetekben, köztük két gyermek, és sebesülések is történhettek. (Az még vizsgálatra vár, hogy az adott szállítmányokat az amerikai vagy a francia légierő dobta-e le, de a legtöbb beszámoló az amerikaiakat említi.)

A legkeményebb kritikák szerint a művelet az erős politikai nyomás alatt álló Biden elnök pánikreakciója volt, hogy gyorsan tegyen valamit a gázai civil menekültek megsegítésére, mivel a földi szállítás akadozik. Kezdettől nyilvánvaló volt, hogy a politikai jószándék mellett is ez a módszer nem lehet alkalmas mintegy másfélmillió éhező folyamatos ellátására.

Palesztina miatt vertek meg egy férfit az izraeli focicsapat szurkolói Görögországban

(Euronews nyomán Szent Korona Rádió)