Gazdasági nyomás miatt nem szigorít LMBTQP kérdésben Ghána

Mint beszámoltunk arról, Ghána igen szigorú normalitásvédelmi törvényt dolgozott ki, melyet már csak az elnöknek kellett volna aláírnia; globális gazdasági nyomás miatt azonban nem tette ezt meg. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A törvényt támogató képviselők szerint az elnöknek mihamarabb alá kellett volna írnia a dokumentumot. „Az elnöknek aszerint kellene cselekednie, amit egy tavalyi vallásos rendezvényen mondott, hogy sosem fogja legalizálni az azonos neműek házasságát, és alá kell írnia a törvényt” – nyilatkozta egyikük.

Az elnökre ugyanakkor nyomást gyakorolt a pénzügyminisztérium, amely szerint az ország mintegy 3,8 milliárd dollárnyi világbanki segítségtől esne el, ha a törvény bevezetésre kerül.

Ghána tavaly jelentős gazdasági krízisbe került, ami miatt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségét kérte. A pénzügyminisztérium szerint félő, hogy ha további támogatásoktól esik el az ország, az jelentősen hátráltatni fogja a gazdaság felépülését.

A törvényjavaslatot LMBTQP-lobbicsoportok támadták meg, így jelenleg a legfelsőbb bíróságnak kell arról döntenie, hogy a tartalma nem ütközik-e Ghána alkotmányába. Akufo-Addo ennek apropóján úgy nyilatkozott, hogy „ilyen körülmények között mindannyiunknak az lenne a legjobb, ha elhalasztanánk [az aláírást], és megvárnánk a bíróság döntését, mielőtt bármilyen lépést tennénk”.

Az LMBTQP valódi arca: a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő lobbiszervezetekről (V. rész)

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)