Legfőbb szövetségese se tudja már Izrael bűneit takargatni?

Nem várt helyről kapott kritikát Izrael. Bár a tömeggyilkosságok elítélését továbbra is vétózza az USA, meg persze pénzelik is őket, most odaszóltak a cionista terrorállamnak. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kamala Harris amerikai alelnök arra hívta fel a figyelmet vasárnapi beszédében, hogy a Gázai övezetben éheznek az emberek, ezért Izraelt a humanitárius segély áramlásának elősegítésére szólította fel. Az alelnök azt is hozzátette, hogy azonnali tűzszünetre van szükség legalább a következő hat hétre, amely az izraeli túszok kiszabadítását is lehetővé tenné. Bár múlt héten Joe Biden amerikai elnök arról beszélt, hogy az Izrael és a Hamász közti tűzszünetről a március 11-én kezdődő ramadán időszakára várhatóan megegyezés születik, egyelőre nem jutottak dűlőre a felek. Kamala Harris, Biden alelnöke eközben Alabamában egy polgárjogi megemlékezésen tartott felszólalásában gyakorolt nyomást a tárgyaló felekre – számol be a BBC.

“Amit nap mint nap látunk Gázában, az pusztító. Kaptunk jelentéseket családokról, akik leveleket vagy állati takarmányt esznek, asszonyokról, akik alultáplált csecsemőket hoznak világra, akiknek alig vagy egyáltalán nincs orvosi ellátásuk, és gyerekekről, akik alultápláltságban és kiszáradásban halnak meg. Ahogy már sokszor elmondtam, túl sok ártatlan palesztint öltek meg”- fogalmazott az alelnök.

HARRIS MA WASHINGTONBAN TÁRGYAL BENNY GANTZCAL, AZ IZRAELI HÁBORÚS KABINET EGYIK BEFOLYÁSOS TAGJÁVAL,

így várhatóan meg fogják vitatni a tűzszüneti megállapodás lehetőségét és a Gázának nyújtott humanitárius segélyek növelését.”Van egy megállapodás az asztalon, és ahogyan azt már mondtuk, a Hamásznak bele kell egyeznie ebbe a megállapodásba. Legyen tűzszünet. Egyesítsük a túszokat családjaikkal, és nyújtsunk azonnali segítséget a gázai embereknek”- fogalmazott Harris, hozzátéve, hogy “az izraeli kormánynak többet kell tennie azért, hogy jelentősen növelje a segélyek áramlását. Kifogás nélkül.”Az izraeli kormányon egyre növekszik a nemzetközi nyomás, miután a Hamász által működtetett gázai egészségügyi hatóságok szerint múlt héten több mint százan haltak meg egy segélykonvoj körül kialakult tömegszerencsétlenségben, mely során izraeli katonák is tüzet nyitottak.Korábban Izrael nem vett részt az egyiptomi tűzszüneti tárgyalásokon, mondván, hogy a Hamász nem volt hajlandó átadni a még életben lévő túszokról készült listáját. A Hamász a BBC-nek azt nyilatkozta azonban, hogy az izraeli bombázás miatt nem tudták ezt teljesíteni. Mindeközben a Hamász küldöttsége, valamint az Egyesült Államok és Katar közvetítői a tervezett tárgyalások okán jelenleg Egyiptom fővárosában, Kairóban tartózkodnak.https://szentkoronaradio.com/blog/2024/03/03/a-zsidoknak-semmi-sem-jo-hianyolta-a-cenzurat-ezert-lemondott-az-antiszemitizmus-munkacsoport-vezetoje/

(Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)