Több ezer euróval húzta le a Németeket két nő

Az eset kapcsán nem az a legszörnyűbb, hogy jogosulatlanul vették fel a ,,jóvátételeket” a nők, hanem hogy ezt évtizedekkel a háború után még mindig fizeti a német állam. Egészen elképesztő, hogy már történészi körökben is teljesen nyilvánvaló, hogy nem a vérszomjas nácik indultak legyilkolni mindenki mást, hanem mint ahogy az orosz-ukrán konfliktusnál láthatjuk, a háborúnak sokkal komplexebb okai  vannak. A legszörnyűbb talán az, hogy ezekről még azóta sem lehet nyiltan, sőt egyre kevésbé lehet nyíltan beszélni.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Zalaegerszegen két nőt ítéltek el pénzmosás bűntettében, akik a német államtól hamis jóvátételi igények alapján megszerzett pénzeket fogadtak el. A Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője, Bartalné Mentes Judit tájékoztatása szerint a két ügy szinte teljesen megegyező módszertan alapján zajlott. Az elkövetők 2018-ban és 2019-ben kértek meg két nőt, hogy nyissanak bankszámlákat saját vagy gyermekeik nevére. Ezen számlákra külföldről érkező pénzösszegeket utaltak, melyeket a nőknek készpénzben kellett felvenniük. Az egyik vádlott öt, míg a másik négy bankszámlát nyitott, tudatában annak, hogy ezekre bűncselekményből származó összegek érkeznek.

C módszertan

Az ismeretlen tettesek hamis dokumentumokkal és nem létező személyek adataival jóvátételi kérelmeket nyújtottak be a Német Szövetségi Köztársaság Pénzügyminisztériumához. Ezek az összegek második világháborús nemzetiszocialista üldöztetés áldozatainak járó jóvátételek voltak, összegük személyenként 2556 euró, mintegy 830 ezer forint. Egy év alatt összesen 15 nem létező személy nevében igényeltek támogatásokat, amivel a német költségvetést károsították meg. Az első ügy vádlottjának és gyermekeinek számláira 7,5 millió forint érkezett, amiből 7,4 milliót továbbítottak. A második esetben több mint ötmillió forintot utalt a német állam, amelyet a vádlott teljes egészében átadott.

A Zalaegerszegi Járásbíróság mindkét ügyben jogerős ítéletet hozott az előkészítő ülésen. Az első ügy vádlottját 21 hónap, míg a másodikat 16 hónap börtönbüntetésre ítélték, három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel. Mindkét vádlott elismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bűntudat ébrentartása és a jóvátétel mindenkire kötelező – Hamvas Béla gondolatait ajánljuk hamvazószerdára

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)