Az ország ezen vármegyéiből jelentkeznek legtöbben tüzérnek

Jól sikerült a honvédség országos toborzókampánya. A távoli vármegyékből is sokan érkeztek a tatai tüzérek kötelékébe. Az első helyen azok a régiók végeztek Északkelet-Magyarországon, ahol alapvetően nagyon kevés a munkalehetőség. Valamint a fizetések is sokkal alacsonyabbak a budapesti, vagy Pest vármegyei fizetésekhez képest, így ezekről a régiókról jelentett legnagyobb vonzerőt a honvédség toborzókampánya. 

Adód 1%-ával támogasd az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldheted el!
Adószám: 18218082-1-07

Kiderült, hogy az ország mely pontjáról jelentkeztek a legtöbben az MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz tüzérnek. Az állomfizetésként ígért bruttó 737 ezer forint sok fiatal fantáziáját megmozgatta. Legtöbben Budapestről jelentkeztek a tatai tüzérek közé, de alig maradt le utána Komárom-Esztergom, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, de Borsod-Abaúj-Zemplénből is sokan választották a honvédséget hivatásuknak. Ezeket az adatokat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság osztotta meg közösségi oldalán, ahol kiemelték, hogy Kelet-Magyarországról is nagyon sokan jelentkeztek Tatára tüzérnek.

A számok is jól bizonyítják, hogy jó stratégiát választott a Magyar Honvédség, hogy ezúttal nem a toborzóirodában várták a fiatalok jelentkezését, hanem az ország számos pontján megjelentek a nagyvasak, hogy megmutassák testközelből, mire számíthatnak azok, akik Tatára jönnek. Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt: Dombóváron, Balassagyarmaton, Szekszárdon, Székesfehérváron, Miskolcon is találkozhattak a PZH 2000-es önjáró lövegekkel és a tatai tüzérekkel az érdeklődők.

A legtöbben Komárom-Esztergomból (57) és Szabolcs-Szatmár-Beregből (55) jelentkeztek vármegyei szinten. Országosan Budapest vezet, 60 jelentkezővel. A legkevesebben Nógrádból (7), Vasból (10), valamint Somogyból (12).

A frissen bevonult tatai tüzérek legtöbbje 18-24 éves Forrás: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság/Facebook

Újabb három Leopard2A7HU érkezett, de mit is kell tudni ezekről a nagyvasakról?

(Kemma.hu nyomán Szent Korona Rádió)