Saját diákját vitte szobára egy hajdú-bihari tanár

Szexuális kapcsolatot ápolt kiskorú növendékével egy általános iskolai tanár. A fiatal diák még nem töltötte be a 18. életévét, ennek ellenére a vádlott mindössze 2 év felfüggesztettet kapott…

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolai tanár a neten üzent egy kiskorú iskolásnak még 2022. január elején. Az üzenetváltások során viszonyuk egyre bizalmasabbá és bensőségesebbé vált. Februárban és márciusban többször találkoztak, köztük intim, testi kapcsolat is kialakult.

A vádlott, mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel.

Az ügyben a Püspökladányi Járásbíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárás során kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, őt a tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek. A járásbíróság 2023. november 16-án meghozott elsőfokú ítéletében

a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette,

valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség akkor tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be ellene.

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság, 2024. február 20-án kihirdetett ítéletében helybenhagyta a Püspökladányi Járásbíróság döntését.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az ügyben abszolút eljárási szabálysértés nem történt, a bűncselekmény minősítése, indokai helyesek voltak. A törvényszék egyetértett az első fokon megállapított tényállással, a kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez. Mivel a vádhatóság az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vette, a büntetés súlyosbítására nem kerülhetett sor.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Miért engedték ki a buzi pedofilt háziőrizetbe? Már novemberben megszökött! (Exkluzív információk)

“Dugtunk?” – Kérdezi a frissen kiengedett orosházi pedofil a Facebookon a volt diákjaitól

Kiskorúval követett el szexuális bűntettet a pedofil zoofil

Újabb vérlázító ítélet – Szabadlábon a 9 éves kislányt zaklató pedofil

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)