Bűn: 60 ezer liter csúcsminőségű bort öntött ki a földre

Spanyolországban egy ismeretlen tettes vasárnapra virradóra 60 ezer liter csúcsminőségű bort öntött ki szándékosan egy pincészetben, amelynek becsült értéke 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) volt.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A feltételezett szabotázsakció, amelyet biztonsági kamerákkal is rögzítettek, a Madridtól mintegy 150 kilométerre északra található Castrillo de Dueróban történt. Az estről az Europa Press és más helyi hírügynökségek számoltak be José Moróra, az érintett vállalkozás, a Bodegas Cepa 21 vezetőjére hivatkozva. A tájékoztatás szerint biztosan nem lopás kísérletéről volt szó – írja az MTI.

AZ ÉJSZAKA KÖZEPÉN EGY ARCÁT ELTAKARÓ TETTES LÉPETT A PINCÉSZET RAKTÁRÁBA, ÉS KEVESEBB MINT EGY PERC LEFORGÁSA ALATT MEGNYITOTTA ÖT ACÉLTARTÁLY CSAPJÁT, AMIKBEN OLYAN LUXUSBOROKAT TÁROLTAK, MINT MALABRIGO ÉS HORCAJO.

A videófelvételeken látható, hogy a behatoló kiismerte magát a létesítményben.

A helyi sajtó feltételezései szerint a rejtélyes betörés hátterében szabotázs vagy bosszú állhat. Moro ezzel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy van egy halvány sejtelmük, mi állhat a háttérben, de nyilvánosan nem akar mondani semmit, hogy ne hátráltassa a rendőrség nyomozását.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is