Programajánló a kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Különleges programokkal készül a Terror Háza Múzeum az idei kommunizmus áldozatainak emléknapjára, február 19. és 25. között.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Terror Háza Múzeum idén is változatos programokkal készül a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Február 19. és 25. között, a múzeum rendhagyó tárlatvezetésekkel, történelemórákkal, és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal emlékezik a kommunista diktatúrák áldozataira.

Hétfőn ismert sportolók, színészek, zenészek, és énekesek tartanak rendhagyó tárlatvezetéseket középiskolai diákoknak. Közöttük lesz Kótai Mihály ökölvívó, Bánovits Vivianne, Katona Kinga, Kopek Janka, Szabó Sebestyén László, Zámbori Soma színművészek, Kovács Ákos zeneszerző, énekes, Zsédenyi Adrienn énekesnő, Vastag Csaba, Nyerges Attila énekes, valamint Egri Péter énekes, gitáros, dalszerző, a Mystery Gang együttes frontembere.

Február 20. és 23. között a múzeum történészei ismeretterjesztő előadásokat tartanak felső- és középiskolás diákoknak. Az előadások során a diákok megismerkedhetnek többek között a magyar vidék 1945 utáni szovjetizálásának történetével, a kommunista propagandagépezet plakátjaival, valamint az 1945 és 1956 közötti ávós terrorral.

A programok részeként múzeumpedagógiai foglalkozások is lesznek, amelyek során a kommunista propaganda, a kényszermunka, az ávós világ, a koncepciós perek és az antikommunista ellenállás témaköreivel ismerkedhetnek meg a diákok. Emellett a diákok megtekinthetik a múzeum Nagy bűntetthez nagy eszme kell! című új időszaki kiállítását is.

A részvétel a rendhagyó történelemórákon és a múzeumpedagógiai foglalkozásokon regisztrációhoz kötött, részletekért érdemes a Terror Háza Múzeum weboldalát felkeresni.

Február 25-én, vasárnap a múzeum ingyenes belépést biztosít, és egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek a kommunista diktatúrák áldozataira a múzeum előtti Hősök falánál. Délután négy és este 11 óra között fényfestés lesz látható a Terror Háza Múzeum falain.

Tiltott önkényuralmi jelképek, a terror éltetése és a kommunizmus romantizálása – Erről szólnak a Munkásőr Emléktársaság rendezvényei

A kommunizmus áldozatai – Hegedűs István emlékezete

(Szent Korona Rádió)