Felül kell vizsgálni minden mítoszt: Izraelnek nincsenek bizonyítékai, szinte mindenről hazudtak

Dr. Fádi Elhuszeini Palesztin nagykövet

A „magyar” nyomtatott és elektronikus kormányzati, illetve ellenzéki médiából 2023. október 7. óta éjjel-nappal ömlik az egyoldalú, az izraeli álláspontot megjelenítő, a palesztinokat dehumanizáló, lejárató hírközlés, az izraeli népirtást igazolni szándékozó propaganda. Teszik mindezt a sajtótisztesség legalapvetőbb szabályának, a másik fél meghallgatásának mellőzésével. Dr. Fádi Elhuszeini, Palesztina Állam magyarországi nagykövete sem kap megszólalási lehetőséget a hazai sajtóban, ezért három nappal ezelőtt a diplomata a nagykövetség Fb-oldalára kitett videóüzetben szólt a magyarokhoz.

Adód 1%-ával ellensúlyozhatod a cionista propagandát, támogasd a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Dr. Fádi Elhuszeini, Palesztina Budapesten akkreditált nagykövete február 14-én angol nyelvű, feliratos változatban arabra és magyarra is lefordított videóüzenetet tett közzé Palesztina Állam Nagykövetségének Fb-oldalán. A nagykövet szólt a Szentföldön zajló kegyetlen népirtás legutóbbi fejleményeiről, azoknak sajtóbeli megjelenítéséről, illetve gyakori elhallgatásáról. Diplomata lévén dr. Fádi Elhuszeini a palesztinokkal kapcsolatos magyarországi ferdítések, hazugságok, a kettős mérce alkalmazásának felemlítésekor nem mondja ki Magyarország, az itteni legnagyobb kormánypárt vagy az utóbbi által kézi vezérelt írt és elektronikus sajtó nevét.

Aki azonban figyelemmel kíséri a palesztin-izraeli viszályról tudósító hazai híradásokat, stúdióbeszélgetéseket, vezető politikusaink idehaza és nemzetközi fórumokon elhangzó, Izraellel kapcsolatos megnyilatkozásait, a közszolgálati és a kereskedelmi médiákban a másik, a palesztin fél meghallgatását teljes mértékben mellőző hírmagyarázatokat, az kommentár nélkül is rögtön megérti, hogy videóüzenetében a nagykövet kikről és miről beszél.

Hegedűs Loránt lelkész (balról) dr. Fádi Elhuszeini nagykövet (középütt) mellett a Budapest Szabadság téri Hazatérés Református Templom előtt 2023. október 29-én.

Dr. Fádi Elhuszeini palesztin nagykövet mindjárt a videóüzenet elején feltett néhány megválaszolandó, a „magyar” sajtó és a különféle hírmagyarázók, biztonságpolitikai szakértők által elhallgatott kérdést:

Joguk van-e a palesztinoknak álmodni a szabadságról?

Összeegyeztethetők-e a demokráciával az Izrael által elkövetett kegyetlenkedések?

Nevezhető-e a világ legerkölcsösebb hadseregének az, amely ilyen sok szenvedést okoz és pusztítást visz véghez egy másik nép ellen?

Ha minden nemzetnek joga van az önvédelemhez, joguk van-e ehhez a palesztinoknak is?

Joguk van-e a palesztinoknak a szabadságról álmodni?

Több mint 28 ezer embert megölni helytelen cselekedet

Nem az lényeg, hogy önök ezt vagy azt az oldalt támogatják, hanem az, hogy a jó vagy a rossz oldalán állnak-e. Mert ártatlan embereket megölni nem szabad. Több mint 28 ezer polgári személyt megölni helytelen cselekedet. (A Gázai övezet Egészségügyi Minisztériuma által február 16-án kiadott közlemény szerint 2023. október 7. óta a palesztin civil halálos áldozatok száma 28 775, míg a súlyos sebesülteké 68 552 – H. J.) Köztük több mint 12 ezer gyermeket lemészárolni meg végképp elfogadhatatlan. (Izraeli) parlamenti képviselőknek és minisztereknek atombomba ledobására, a Gázai övezet felperzselésére vagy az ottani lakosság kiirtására vonatkozó felhívásait sem lehet helyesnek nevezni. De a keresztény templomok, mecsetek lerombolását, kórházak és iskolák bombázását, a halottakon és másokon való gúnyolódást semmilyen körülmények között vagy megindokolással nem lehet elfogadni.

Hind Radzsab hatéves palesztin kislány és hozzátartozóinak tragédiája, amit szintén elhallgatott a “magyar” sajtó (fotó: illusztráció)

Izrael az élőpajzs alkalmazásáról is hazudik

Felül kell vizsgálni minden mítoszt. A gyengélkedő izraeli kormány állításainak igazolására képtelen bizonyítékot szolgáltatni. Az üres retorikán és a fabrikált videókon kívül Izraelnek nincsenek bizonyítékai, szinte mindenről hazudtak. Példákat is említek: azt mondták, hogy a gázavárosi El-Ahli Baptista Kórházat nem ők bombázták, hanem maguk a palesztinok. Nem sok időbe telt, amíg szinte minden kórházat megtámadtak a Gázai övezetben. Hazudnak az élőpajzsról, s akkor, amikor azt állítják, hogy alagutak és sok más is van a kórházak alatt.

A kétállami megoldás vagy a palesztin lakosság kiirtása?

Hát nem azt állítja az izraeli kormány, hogy ennek a véres kampánynak célja a „fenyegetés” megszüntetése és a Gázai övezetben fogva tartott emberek kiszabadítása? Lehetséges, de akkor mire vegyük azt, hogy Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben 2023. október 7. óta közel 350 palesztint megöltek és majdnem 8 ezret elraboltak? Az izraeli kormány kihívás elé állítja az egész világot, amikor kijelenti, hogy elutasítja a kétállami megoldást. Ezért arra kérjük ezt a kormányt, szíveskedjen tájékoztatni bennünket, hogy mégis mit javasol a kétállami megoldás helyett? Talán egy apartheid rezsimet a történelmi Palesztinában? Vagy az őslakos palesztin lakosság kiirtását?

Az izraeli hadsereg támadásai közben megsebesült palesztin gyermek a Deir el-Balah városbeli El-Akszá Mártírjai Kórházban.

A palesztinok harca a megszállás ellen folyik

Még mindig vannak olyanok, akik képtelenek felfogni, hogy a palesztinok harca a megszállás ellen folyik. Függetlenül attól, hogy milyen módon foglalja el a földeket, taszítja nyomorúságba az embereket, az elkövetőt felelősségre kell vonni. Az elkövető háttere sem jelenthet büntetlenséget. A megszállás az megszállás, a bűncselekmény az bűncselekmény – származásra, vallásra vagy etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül is.

Az izraeli álláspontot képviselőkkel megtartott vitaműsorok

Egyes médiaplatformok tabuként kezelik ezeket a dolgokat, nem beszélnek róluk. De teljes mértékben magukévá teszik az izraeli propagandát, és az embereknek egyoldalú Izrael-barát narratívát közvetítenek. Úgy tesznek, mintha olyan nehéz lenne pártatlan információt szolgáltatni az embereknek, azért, hogy aztán majd ők maguk szabadon ítélhessék meg az eseményeket. Nem véletlen az sem, hogy a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) előtti igazságszolgáltatás szükségességéről és az önvédelemről alkotott alaptalan izraeli tévhitről szóló közelmúltbeli nyilatkozatunkat szándékosan figyelmen kívül hagyták.

S hogy a minket érő sérelmeket tovább soroljuk, megemlítjük, hogy a palesztin-izraeli viszály témájának megvitatására vannak olyan beszélgetős műsorok vagy akadémiai rendezvények is, amelyeken az izraeli álláspontot vehemensen képviselő előadók vesznek részt. Ezekre az eseményekre egyetlen palesztint sem szoktak meghívni. Mindez persze bohózat, amellyel sértik az intelligens embereket, miközben ezekkel a rendezvényekkel, beszélgetős műsorokkal egy bizonyos párt kedvében kívánnak járni.

Egészségügyi dolgozóknak beöltözött izraeli katonák gyilkolásznak a dzseníni Ibn Sziná Kórházban.

Az alternatív platformok jóvoltából egyre több ember látja meg az igazságot

Más platformok pedig, idegen szalagcímeket és irreleváns részleteket használva, hajlamosak elferdíteni a tartalmainkat. Még érthetőbben szólva: kórházban kezelt emberek meggyilkolása bűncselekmény! Megölni valakit, aki nem jelent közvetlen veszélyt, az bűncselekmény. Megértjük, hogy az ilyen platformok úgy döntöttek, hogy teljes mértékben bojkottálják a palesztin álláspontot megjelenítő tartalmakat, de higgyék el nekem: az alternatív platformok jóvoltából egyre több ember látja meg az igazságot. Nézzenek csak körül, Palesztina támogatóinak száma egyre inkább növekszik.

Itt szeretnék köszönetet mondani a támogatóinknak, akik értékeik fenntartásában megmutatták az odaadás igazi lényegét, akik lángra lobbantják a lelkesedésünket, s akik bebizonyították, hogy a képmutatás nem győzheti le az őszinteséget, a cinkosság nem győzheti le az egyenlőségbe, igazságosságba vetett szilárd hitet és meggyőződést.

Eljön a mi napunk

Végezetül mindenkinek szeretném megígérni, hogy nem állunk meg, s nem törünk meg. Mindenek ellenére fel fogunk állni, ahogy mindig is tettük. Eljön a szabadság, eljön a mi napunk. És minden bizonnyal hamarosan együtt fogjuk ünnepelni Palesztina Állam függetlenségét, örök fővárosával, El-Kudsz-szal, azaz Jeruzsálemmel.

Dicsőség és örökkévalóság a mártíroknak, mielőbbi gyógyulást a sebesülteknek, igazságot a foglyoknak és szabadságot Palesztinának!

Isten áldja meg Önöket – Isten áldja Palesztinát!

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A palesztin nagykövet üzenete a magyarokhoz (VIDEÓ)

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)