Kónya Endre ismét nyilatkozott a kegyelmének hátteréről – Novák Katalint maradásra bírnák

“A kegyelmi ügyem kapcsán gerjesztett hisztériakampányban számtalan, a személyemet súlyosan sértő és valótlan tényállítás hangzott el” – írja a pedofilbotrányban kényszerítésben elítélt, majd köztársasági kegyelemben részesített Kónya Endre az erre a célra létrehozott Facebook-oldalon. Korábban ugyanitt tette közzé nyilatkozatát. Azonban a Facebook-oldal jelenleg nem elérhető…

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A bíróság által korábban elítélt Kónya Endre még néhány napja indított Facebook-oldalt „A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam” címmel, és most ez az oldal vált elérhetetlenné.

Csütörtökön ismét megosztott egy terjedelmes írást, amelyben kitért arra, hogy az előző írása után „sokan együttérzésüket fejezték ki felém, miután megismerték a tényeket”. Ezt megköszönte, majd azt írta, örül annak, hogy egyre többen ismerik meg az álláspontját.

És nem dőlnek be a keresztény irgalom fogalmát és a kegyelem intézményét nem ismerő, bosszúszomjas, istentelen gyűlölködőknek, akiknek már a két tisztességes hölgy szerintem nem indokolt lemondása sem elég

– fogalmazott Kónya Endre, miközben arról is írt, hogy szerinte támadói „ócska, álságos lejárató propagandával most már mindenkit besároznának”.

Visszautalt arra is, hogy a napokban nyilatkozott a Blikknek, és elmondta, hogy „magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal”.

„Azt is elmondtam ebben az interjúban, hogy a volt igazgató mellett egy másik nevelő is követett el gyalázatos pedofil szexuális bűncselekményt gyerekek ellen. Őt személyesen én buktattam le és távolíttattam el az otthonból, be is ismerte szörnyű tettét, el is ítélték emiatt a volt igazgatóval együtt, de az igazgató csak 8 év letöltendő fegyházat kapott, az általam lebuktatott pedofil nevelő pedig csak másfél év felfüggesztett börtönt kapott. Ennek kétszeresét kaptam (3 év 4 hónap börtönt) letöltendő büntetésként, noha nem követettem el pedofil bűncselekményt” – fogalmazott Kónya Endre, aki ezután arra is kitért, miért kapott elnöki kegyelmet.

„Ráadásul másfél év börtönt leültem és a kegyelmi döntés is rajtam hagyott még közel 2 év börtönt 5 évre felfüggesztve. A kegyelemre az is okot adott, hogy a gyermekotthonból való önkéntes távozásom után az egyik oktatási intézményben, ahol már vád alatt álló testnevelő tanárként dolgoztam, ott is felléptem a szexuális zaklatás ellen: a tornaterem fiú öltözőjében egy nagyobb gyerek próbált szexuálisan zaklatni néhány nálánál fiatalabb és fizikailag gyengébb gyereket. Ügyeletes tanárként teljesítettem kötelességemet, a fiúöltöző ellenőrzése során tetten értem az elkövetőt, amiből rendőrségi ügy lett. A szülők hálájukat fejezték ki, hogy nem kellett gyermekeiknek elszenvedniük egész életükre kiható sérelmet” – írta.

Rágalmakról beszél, jogi lépésekkel fenyegetőzik

Hozzátette azt is, hogy „a kegyelmi döntés kapcsán senki nem tett semmi törvénytelent, nem kért senki semmit ezért a döntésért, nincs semmilyen rejtélyes háttéralku, nincsenek olyan háttérkapcsolataim, amelyeket most sokan emlegetnek. A feleségem benyújtott egy kérelmet, amelyben számos méltánylandó személyi körülményt felhozott mellettem, és arról is szólt, milyen kétséges bizonyítékok és kétséges eljárás alapján ítéltek el jogerősen” – írta, majd nem sokkal később azt is hozzátette, hogy

a kegyelmi ügyem kapcsán gerjesztett hisztériakampányban számtalan, a személyemet súlyosan sértő és valótlan tényállítás hangzott el, de ebből kiemelkedik a botránymédia szerepét játszó RTL Klub Házon kívül című, 2024. 02. 11-i adása, amelyben vaskos hazugságokat hangoztatva továbbra is igaztalanul bemocskolni igyekeznek engem, és rajtam keresztül azokat, akik részleges kegyelmet adtak nekem 21 másik elítélttel együtt a Ferenc pápa tavalyi látogatása alkalmával adott csoportos kegyelem keretében.

„Nemrég a Szabad Európa portálon Gál András ügyvéd valótlanul állította azt rólam a volt igazgató elleni, 2011-ben szexuális bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás kapcsán, hogy akkor én voltam a sértett gyermekek eseti gyámja, ebben a minőségemben tudnom kellett a volt igazgató pedofil bűntetteiről, és hátráltathattam a nyomozást. Mindez nem felel meg a valóságnak. Én akkor egyetlen gyermeknek voltam jelen egyetlen tanúmeghallgatásán eseti gyámként, akit nem befolyásoltam, ő nem állított olyat, hogy a volt igazgató pedofil bűncselekményt követett volna el, és leghatározottabban visszautasítom azt is, hogy akkor és később akadályoztam vagy hátráltattam volna a volt igazgató felelősségre vonását” – írta K. Endre, aki azzal zárta posztját:

Ezúton üzenem a rágalmazóknak, hogy minden lejárató megnyilvánulásukat figyelemmel kísérem, a jog adta lehetőségekkel a leghatározottabban fel fogok lépni ellenük, és mindazok ellen, akik a tények ellenére elvakult vádaskodásaikat folytatják.

Novák Katalin korábbi mentora van most az ügy középpontjában

A kegyelmi ügy fókuszába a hét eleje óta Balog Zoltán református püspök került. Az egyházi vezető kedden közölte, nem mond le tisztségéről, de egy zsinatot hajlandó összehívni, ahol megtárgyalhatják, hogy az egyházban betöltött vezetői pozíciója összeegyeztethető-e a közéleti szereplésével.
Úgy tudni, hogy a püspökök közül többen is arra kérték Balogot, hogy fontolja meg a lemondást, bár ezzel kapcsolatban ellentmondásos információk is napvilágot láttak már.

A Százak tanácsa maradásra bírná Novák Katalint

A Százak Tanácsa közleményt adott ki, melyben azt kérik a parlamenttől, hogy ne fogadják el Novák Katalin és Varga Juit lemondását. Az erről szóló levelet Skrabski Fruzsina – a köztársasági elnök tanácsadója – a közösségi oldalán osztotta meg. Úgy fogalmaz:

“A Százak Tanácsa tagjainak túlnyomó többsége a magyar társadalomban és a nagyvilágban élő magyarok körében érzékeli a zavart, az ideológiai, pártpolitikai mellett az újabb törésvonalak keletkezését”.

Szerinte Dr. Zétényi Zsolt volt országgyűlési képviselő – a tanács egyik tagja – által írt vélemény elfogadása alkalmas lenne a helyzet tisztázására.

Az írás szerint:

“A jelen súlyos morális és politikai, a társadalmat mélyen megrendítő közjogi helyzet az ellenzéki oldalon hamis, a kormányoldalon részben téves, a kormányzati szinten sem világos tömegközlés-kommunikáció folytán azt a téveszmét ébresztette a közvéleményben, hogy gyermekek sérelmére pedofil jellegű szexuális cselekményeket elkövető személy részesült kegyelemben.

Valójában az ítéletek szerint a kegyelemben részesített személy sem nem követett el pedofil szexuális cselekményeket, sem nem nyújtott azokhoz segítséget, hanem abban segített, hogy a felelősségre vont elkövető felelőssége csökkenjen, ám ebben is ártatlannak állítja magát. A téves tájékoztatás és az ebből következő tévedés jelentős felháborodást keltett, majd később a részletesebb tájékoztatás után a közvélemény megrendülését hozta magával az aránytalan következmények, lemondások miatt. A hibás tájékoztatás nagyobb társadalmi megütközést okozott, mint maga a kegyelmi aktus.”.

A képviselő szerint

“A lemondások nem voltak szükségesek, aránytalan súlyú döntések voltak. Ez a helyzet orvosolható. A felelős magyar értelmiségieknek és közszereplőknek határozott véleményüket kell demonstrálniuk. Az országgyűlésnek alkotmányos joga van arra, hogy a köztársasági elnököt megbízatása folytatására kérje és erre felszólítsa.

Megítélésem és meggyőződésem szerint az országgyűlésnek élnie kell ezzel a jogával mind közjogi, mind politikai, mind erkölcsi megfontolások alapján.

A köztársasági elnök megbízatásának megszűnése mérhetetlenül nagyobb morális és politikai hátránnyal járna, mint az az előny – ha van ilyen – , amelyet lemondása jelent. Ezért a lemondást morálisan és politikailag indokolatlannak, a közjóra ártalmasnak tartom. Az eddigi történések bizonyítják, hogy a megfelelő tanulságokat lemondás nélkül is levonták az érintettek, a köztársasági elnök és a kormány határozott elkötelezettsége a gyermekek büntetőjogi védelme tekintetében eddig sem volt kétséges, s ebben az adott kegyelmi aktus sem hozott változást“ – vélekedik a politikus.

A levelet dr. Andrásfalvy Bertalan (Novák tanácsadója), dr. Szijártó István és Foltán László (olimpiai bajnok kenus) elnökök írták alá.

A 444.hu megjegyzi, nem tudni, hogy a tanács többi tagja is támogatja-e a nyilatkozatot. A tagok között ott van többek között Böjte Csaba, Kásler Miklós és a Mi Hazánk elnökjelöltje, Csath Magdolna is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A HVIM “mindenki” pedofíliáját üldözi

Gyermekvédelem és pedofília kérdésében a baloldalnak hallgass a neve

(Index nyomán Szent Korona Rádió)