Aki nem fizet, azt nem védi meg a NATO?

Mindenesetre, ha Trump lesz az USA elnöke ismételten, nagy valószínűsége van a címben említett forgatókönyv megvalósulásának.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Donald Trump minden korábbinál erősebb kijelentést tett arról, hogy mennyiben tartaná be a NATO alapszerződésben rögzített kötelezettségeket, ha ő kerülnek az USA élére. A volt elnök egy szombati nagygyűlésen arról beszélt, hogy egyszer azt mondta egy európai vezetőnek, hogy nem fogja megvédeni azt a nemzetet, amelyik elmarad a fizetésekkel, és „bátorítani” fogja az agresszorokat, hogy „tegyenek, amit akarnak”.

A dél-karolinai nagygyűlésen a tömeghez szólva Trump azt mondta, hogy az Oroszországgal kapcsolatos megjegyzéseit a NATO-országok vezetőinek találkozóján tette. Emlékeztetett arra, hogy egy „nagy ország” vezetője egy olyan hipotetikus helyzetet mutatott be, amelyben nem teljesíti pénzügyi kötelezettségeit a NATO-n belül, és Moszkva támadásba lendül.

Trump elmondta, hogy a vezető megkérdezte, hogy az Egyesült Államok segítségére sietne-e országának ezen forgatókönyv esetén:

Azt mondtam neki: »Nem fizettél? Tartoztok?… Nem, nem védenélek meg titeket, sőt, arra bátorítanám az oroszokat, hogy azt tegyenek, amit akarnak. Fizetned kell.«

Trump, aki az idei amerikai elnökválasztáson a republikánusok jelöltjeként ismét esélyes, régóta bírálja a NATO-t és azt, hogy szerinte az Egyesült Államokra túlzott pénzügyi terhet ró harminc másik nemzet védelmének biztosítása. Korábbi elnöksége idején Trump azzal riogatta a nyugati szövetségeseket, hogy arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok az ő vezetése alatt felhagyhat a NATO-szerződésben vállalt kötelezettségeivel, és csak olyan országok védelmére kelhet, amelyek megfelelnek a szövetség irányelveinek, és bruttó hazai termékük 2 százalékát katonai kiadásokra fordítják.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Válaszcsapás: A NATO a harmadik világháborút gyakorolja a mostani hadgyakorlatán

A harmadik világháború imitálásával provokálja a NATO Oroszországot (Elemzés)

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)