Hamarosan kezdődik a lomiháború

Kezdődik a fővárosban a lomtalanítás, újra elárasztják majd a lomisok a kerületeket, háborús állapotokat okozva. Ennek közvetlen hatásait érzékelhetjük, mert a főváros és környéke, az agglomerációs települések külterületei tele vannak a lomizás maradékával, bontási hulladékokkal. Bár a lomizás tiltott és törvénytelen, hiszen a kihelyezett hulladék az FKF tulajdonába kerül, Karácsonyék és a baloldali kerületek közterület felügyelői azonban semmilyen fellépést nem végeznek ez ellen az illegális tevékenység ellen. De még a fideszes vezetés alatt lévő kerületek se sokat zavarják a lomisokat.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a normalitásért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Több száz tonna szemét érkezik éves szinten a budapesti lomtalanításokból az agglomerációba. A szervezett lomis bandák akadály nélkül össze tudják gyűjteni a közterületre kirakott lomhulladékot, majd az agglomerációba szállítják, ahol magánterületre lerakják, majd a néhány ezzel foglalkozó család átválogatja. A nem használható részeket az éjszaka leple alatt aztán kihordják közterületre, vagy leborogatják külterületen. Rengeteg agglomerációs település szenved ezektől a megjelenő hulladékhegyektől, ilyenek vannak például Nagykátán, vagy éppen Kerepesen a Gyár utcában.

Idén is lesz lomtalanítás – változás nem várható

Azóta, hogy 1967-ben bevezették, a budapestiek már megszokhatták, hogy a Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai évente kerületről kerületre járva gondoskodnak a lakosság nagyobb méretű hulladékainak eltávolításáról. Ez idén sem lesz másképp.

Az idei lomtalanítási program február 12-én, hétfőn Csepelen (XXI. kerület) kezdődik, majd Belváros-Lipótváros (V. kerület), Budavár (I. kerület) és a XVI. kerület következik. A hulladékgazdálkodási társaság a lomtalanítási tervet, a körzeteket és a kapcsolódó tájékoztatást is a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve szervezi.

Ahhoz, hogy ez a lakosság számára kényelmes szolgáltatás a környezeti szempontokat és a körforgásos hulladékgazdálkodás elvárásait is érvényesítse, a társaság kifejezetten kéri a lakosokat, hogy a lomtalanításra vonatkozó előírásokat tartsák be, és csak olyan holmit helyezzenek ki, ami nem gyűjthető szelektíven, és amely nem károsítja a környezetet.

A lomtalanítást követően elvégzik az úttest takarítását, ugyanakkor

AZ INGATLAN ELŐTTI TERÜLET ÉS A JÁRDASZAKASZ MEGTISZTÍTÁSA AZ INGATLAN TULAJDONOSÁNAK, ÜZEMELTETŐJÉNEK, HASZNÁLÓJÁNAK KÖTELESSÉGE.

A budapesti háztartások a nagy darabos lomhulladékoktól nemcsak az arra kijelölt lomtalanítási napon válhatnak meg, azok az egész év során beszállíthatók az alábbi hulladékudvarokba:

  • 1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.,
  • 1186 Budapest, Besence u. 1/a.,
  • 1186 Budapest, Ipacsfa u. 14.,
  • 1225 Budapest, Nagytétényi út 335.

A lomokat előzetes időpontfoglalást követően lehet leadni az udvarokban, alkalmanként 150 kg, egy évben maximum 600 kg mennyiségig.

A hulladékudvarok szolgáltatásait magyarországi lakosok magyarországi lakcímkártya / tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe – tette közzé honlapján a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Cigánybűnözés Kerepesen: A polgármester tiltakozik az ügyészség megengedő határozata miatt

(Index.hu nyomán Szent Korona Rádió)