Bűnözőt fogtak a polgárőrök

A kerepesi polgárőrök bekeményítettek a HÉV-es incidens után. Az országosan tapasztalható rendőrhiányt a jelenlétükkel próbálják enyhíteni. A határozott fellépésük a narkósok és agresszív részeg alakokkal szemben hamar eredményre vezetett.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a normalitásért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Gödöllői HÉV vonalán történt nemrég egy incidens, amikor két részeg ukrán férfi zaklatott egy fiatal lányt. Az eset nagy vitát váltott ki az elmúlt napokban. Ez után a kerepesi polgárőrök határozott fellépést hirdettek, hogy biztosítsák a vonal biztonságát. Ennek eredményeként sikerült megakadályozniuk több bűncselekményt és zavart okozó eseményt a HÉV szolgálatuk idején. A polgárőrök nemcsak bűnözőket fogtak el, hanem az utasokat zavaró, biztonságukat sértő cselekményekkel szemben is felléptek. Ez felháborodást váltott ki a bűnözők és drogosok körében.

Tischler János, a helyi polgárőrség vezetője elmondta, hogy a HÉV-es járőrözést a szolgáltatóval kötött szerződés alapján végzik, és nagyon lelkesek, mert mélyen felháborította őket a lányzaklatós eset. A polgárőrök kemény estéket tapasztalnak, gyakran találkoznak sötét alakokkal az éjszakai szolgálat során, és több esetben konfrontálódtak drogosokkal, akik megpróbálták megfélemlíteni őket.

Egy nagy fogásuk is volt az elmúlt éjszakán, amikor két gyanús alakot észleltek, akiket később a XVI. kerületi rendőrségnek adtak át, mivel kifosztásért körözték egyiküket. A polgárőrök szigorú ellenőrzést végeztek a HÉV-en, és senkit nem engedtek felszállni jegy nélkül, ezzel kiszorítva a drogosokat és agresszív embereket a kocsikból.

A polgárőrök határozottan léptek fel egy alvó hajléktalannal szemben is, aki részegen az egyik szerelvényen feküdt. A férfi összevizelte a kocsit, ami miatt az ki kellett vonni a forgalomból takarítás céljából.

Az esetek és az intézkedések egyaránt bizonyítják a Kerepesi Polgárőrök elkötelezettségét a közösség biztonsága iránt, aminek hatására már most biztonságosabb a gödöllői HÉV.

Másfél év börtön várhat arra a polgárőrre aki megvédte magát egy cigányhorda támadása ellen

Frissítés: Elfogták a rongálót – Másodszor is keresztényellenes vandalizmus áldozata lett a dunavecsei Szűz Mária szobor

(Szent Korona Rádió)