Antifák ostromolták Rómában a magyar nagykövetséget

Fotó: MTI/AP/LaPresse/Mauro Scrobogna

A hazánkban letartóztatott antifasiszta terrorista ügye miatt Rómában szélsőbaloldaliak rohamozták meg a magyar nagykövetséget, a rendőröknek sikerült visszaszorítani a körülbelül 100 fős tüntető csürhét.

Támogasd adód 1%-ával az antifa terroristák ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A rendőrök visszaszorították a tüntetőket, akik a római magyar nagykövetséghez akartak vonulni szombaton a Magyarországon letartóztatásban levő szélsőbaloldali aktivista szabadulását követelve. A diplomáciai képviselet épületének védelmét az olasz hatóságok biztosították. A nagykövetséghez vezető utcákat lezárták, ami megakadályozta a képviselet megközelítését – értesült az MTI helyszíni tudósítója.

Közel száz tüntető megpróbálta áttörni a rendőrkordont. A tüntetők füstbombákat dobáltak, a rendőrök visszaszorították őket.

A tiltakozó akciót az úgynevezett anarchista egyetemista mozgalmak rendezték.

Magyarországtól Palesztináig mindannyian legyenek szabadok!

– írták a transzparensre, amelyet a La Sapienza Római Tudományegyetemtől indult menet élén tartottak fel a tüntetők, akik azt skandálták:

“Mindannyian antifasiszták vagyunk! Mindenkivel ki a börtönökből! Szabad Palesztinát!”

Az, hogy például a Hamász mennyire tud azonosulni az internacionalista, szélsőségesen fehérellenes, bevándorláspárti, LMBTQP-támogató antifasiszta-anarchista ideológiával, az persze egy érdekes kérdés.

A római magyar nagykövetség közelében január 30-án egy épület falát egy ismert olasz utcaművész rongálta meg a terrorista mellett kiálló festményével, amely jelképesen a bilincseit elszakító olasz nőt ábrázolta. A szélsőbalos propagandát később olasz nacionalisták korrigálták.

Milánó központjában a Sentinelle (Őrök) elnevezésű mozgalom mintegy száz tagja tartott állótüntetést a Magyarországon fogva tartott nő szabadulása érdekében.

A megmozdulás egyik szervezője Luca Paladino, a Polgári Paktum politikai csoport tartományi képviselője úgy nyilatkozott, “nem lehet azzal hitegetni, hogy Magyarországon a börtönök borzalmasak, itt Olaszországban pedig wellness-központok. Nem így van. A börtönhelyzet Olaszországban borzalmas (…) és ha felemeljük szavunkat Magyarország esetében, nem szabad elfelejtenünk, hogy az olaszországi börtönhelyzet szégyenletes”.

Az olasz antifasiszta terrorista letartóztatásának első évfordulóján több olasz városban rendeznek találkozókat, felvonulásokat. A nő egyik olasz védőügyvédje a baloldali Demokrata Párt (PD) egyik milánói pártirodájának vendége volt szombat este a párt helyi politikusaival.

A PD egyik római szárnya felvetette, hogy a Magyarországon fogvatartott nőt jelöljék az Európai Parlamenti választásokon, esetleges megválasztásával ugyanis immunitást nyerhetne.

A Rivolta (Lázadás) nevű szélsőbaloldali ifjúsági csoport tagjai pénteken két órán át elfoglalták Velencében a magyar tiszteletbeli konzulátus irodáit, majd az utcán folytatták a tiltakozást.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Botrány: Antifa söpredék foglalta el a velencei magyar konzulátus épületét

Olasz antifa ügye: Mégsem tartják jó ötletnek az olaszok beleszólni a börtönviszonyokba

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)