Újabb keleti ország vezetőjét tiltotta le a Meta

Letiltották az iráni legfőbb vezető, Khamenei perzsa és angol nyelvű Instagram fiókjait csütörtök délután. A Meta ezzel az iráni belpolitikai életbe is beleszól, hiszen az ellenzék oldalai tovább működnek.

Adód 1%-ával ellensúlyozhatod a cionista propagandát, támogasd a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Meta csütörtökön eltávolította az iráni legfelsőbb vezetőhöz, Ali Khameneihez tartozó Instagram-fiókokat, miután Izrael-párti csoportok hónapok óta nyomást gyakoroltak rá.

Khamenei perzsa nyelvű fiókjának több mint 5,1 millió követője volt, míg angol nyelvű fiókjának több mint 204 ezer.

“Eltávolítottuk ezeket a fiókokat, mert többször megsértették a veszélyes szervezetekre és személyekre vonatkozó alapelveket” – mondta a Meta szóvivője a Middle East Eye-nak a fiókok eltávolítását követően.

A politika értelmében a Meta eltávolítja platformjairól az “erőszakos küldetést hirdető vagy erőszakos tevékenységet folytató szervezeteket vagy egyéneket”.

Az iráni ellenzék és Izrael-párti aktivisták többször is felszólítottak arra, hogy tiltsák be Khamenei közösségi média fiókjait, különösen az október 7-i, Hamász vezette dél-izraeli támadásokat követően.

Bár mind Irán, mind az Egyesült Államok tagadta, hogy az Iszlám Köztársaságnak köze lett volna a támadásokhoz, Khamenei-t azzal vádolták, hogy a közösségi médiában dicsérte az incidenst – amely mintegy 1140 ember halálát okozta.

Nyilvánosan támogatta a Gázai övezet bombázása ellen fellépőket ellenállást, valamint a jemeniek által a Vörös-tengeren a hajózás ellen elkövetett támadásokat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Két éve gyilkolták meg a cionisták a hős perzsa államférfit, Kászim Szulejmánit

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)