Őrült milliárdosok vészjósló terve: transzhumanizmus felé nyitó “szteroid Olimpia”

A helyesen felfogott sportolás az ember tűrőképességének, határainak megismerésére hivatott, az ókori olimpiák szellemiségébe a heroizmus átélése vegyült, majd jön a 21. század, ahol azt mondják, hogy az ember egy gép, és a mérnököknek kell a versenyző testét alakítani azért, hogy az adott versenyszámot megnyerhesse… 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a modernitás térhódítása ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Peter Thiel és egyéb befektetők vezette kezdeményezés lényege egy olyan “transzhumanista megközelítésű” olimpia, amely a Forma-1 mintájára működne – azaz nem csak az atléták versenyeznének, de a mögöttük álló csapatok is, amelyek a teljesítményt növelnék technológiai módszerekkel. Nagyon konyhanyelven ez egy olyan Olimpia, ahol a teljesítményfokozók használata nem hogy nem tiltott, hanem egyenesen elvárt, majd az idő előrehaladásával, ahogyan a Forma 1-ben módosítják az autókat, úgy módosítanák a transzhumanizmus eszközeivel magát az emberi testet is.

Ha nem is lesz belőle semmi, az Enhanced Games már csak elképzelés formájában is beindította a diskurzust a versenysport jövőjéről, a technológiáról, az emberi teljesítőképességről, valamint mindezek etikai vonzatáról. Az alapelképzelés egy olyan Olimpia, amely elengedi teljesen az antik gyökereit, és a modernizációval átitatva teljesen alászállítja annak lényegét. Az emberi identitás leszállításának egy újabb fokozatával érkezhetünk el ezzel, az ember ténylegesen mint egy gép, mint a tervező asztaláról legördülő versenyautó jelenik meg.

Az Enhanced Games mögött különböző befektetők állnak, köztük például a német-amerikai milliárdos vállalkozó, kockázati tőkebefektető, a PayPal társalapítója, Peter Thiel, és ezek az emberek egy olyan sportversenyt képzeltek el, amely a teljesítménynövelő gyógyszerekben és a csúcstechnológiában rejlő teljes potenciált transzparensen kiaknázza…

Természetesen az egyenlőség kártyát is azonnal kijátszották az ötletgazdák, egyfajta fordított Harris Bergeronként.  Ugyanis azt állítják, hogy a hagyományos atlétikai versenyek állítólagos “egyenlőtlenségein”, vagyis hogy gyakran a genetika a döntő változtatni tudnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A nemiség káosza – A feminizmus és a transzhumanizmus kapcsolata

A transzhumanizmus az ördög találmánya – Alexander Dugin rövid értekezése

Médiavadász: Transzhumanizmus, ami szubhumanizmus

(Rakéta nyomán Szent Korona Rádió)