Darabokra hullik Erdély a román megszállás alatt – Újabb iskolai baleset

Sajnos a székelyudvarhelyi bentlakástragédiát újabb, iskolát érintő incidens követi: szerdán 12 óra tájban beomlott és lezuhant a mennyezet egy Szeben megyei iskolában.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az elszakított területekért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Ladamos községhez tartozó Alamor településen található általános iskola egy osztálytermében 4 diák tartózkodott, a többiek szüneten voltak, amikor megtörtént a baleset.

A mennyezetnek szerencsére csak egy része omlott be, de így is 4 diákot enyhébb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. Az Alamori Általános Iskola összevont osztályában V-VIII.-os diákok tanulnak, összesen 13 gyerek. Két lány és két fiú van az omlás áldozatai között, többnyire felső végtagi és nyaki fájdalmakra panaszkodnak – részletezte a Turnul Sfatului szebeni lap. Az iskola épületét 1936-ban építették, legutóbb 2004-ben újították fel.

A vízaknai (Ocna Sibiului) rendőrség büntetőeljárást indított gondatlanságból elkövetett testi sértés és pusztítás miatt, a jogi megoldást az illetékes ügyészségi egység, jelen esetben a Nagyszebeni Törvényszék Ügyészsége fogja javasolni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nyugodjon békében! – Elhunyt a lány, akit maga alá temetett az erdélyi gimnázium leomló épülete

(Főtér nyomán Szent Korona Rádió)