Egyre nő a filippínók száma az országban

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a város kapui mindenki előtt nyitva állnak. Mindegy, hogy Ukrajnából vagy a Fülöp-szigetekről érkezik a munkaerő, ha jelenlétük a gazdasági fejlődésnek kedvez, akkor el kell őket fogadnia a társadalomnak…

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók érkezése számos társadalmi kérdést is felvethet – erről beszélt Székesfehérvár polgármestere a HR Festen a feol.hu beszámolója szerint.

Cser-Palkovics András Berta Péterrel, a WHC vezérigazgatójával beszélgetett az eseményen a régió gazdasági fejlődéséről. A polgármester a munkaerőpiacról szólva azt mondta: fontos a jó munkahely és a jó egzisztencia, de a fiatalok már jóval rugalmasabbak, mint a korábbi generációk, ezért is fontos, hogy milyen hatással van rájuk a környezet, amelyben élnek.

A polgármester itt érintette a külföldi munkavállalók kérdését is, hiszen az utóbbi időben több filippínó munkás érkezett Székesfehérvárra is. Ez szerinte számos társadalmi kérdést is felvethet, de leszögezte: ahogy Székesfehérvár címerében látható, a város kapuja minden ideérkező előtt nyitva áll. (Valójában csak azok előtt a becsületes emberek előtt, akik a város javát szolgálják, de a liberális gondolkodás szeret mindent a saját fantáziája szerint alakítani…)

Hozzátette, Székesfehérváron már a háború előtt is sok ukrán vendégmunkás dolgozott, és ők nem a fegyveres konfliktus miatt érkeztek a településre, számuk pedig azóta is nőtt.

A vendégmunkások Magyarországra érkezése egyre fontosabb kérdés az elmúlt időben, egyre növekszik a számuk, és köztük is a Fülöp-szigetekről érkezők a legnépszerűbbek a magyar cégek körében. A munkáltatók szerint a gazdasági fejlődés megőrzése érdekében elengedhetetlen a hozzájárulásuk, a magyar munkavállalók azonban hátrányos helyzetbe is kerülhetnek emiatt, ami jelentős aggodalmakat vetett fel.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetői azonban úgy gondolják, van mód arra, hogy a magyar munkaerő is megbecsültséget szerezzen, és ne okozzon gondot a vendégmunkások érkezése, akiknek jelenlétét a kormány igyekszik elrejteni. 2020-ban 60-70 ezren voltak Magyarországon, tavaly novemberre pedig már elérte a 100 ezret is a külföldi foglalkoztatottak száma.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Már több mint 10 ezren jöttek – Így célozzák kifejezetten filippínókat a magyarországi álláshirdetések

Testőrök mögé bújva cserélték filippínókra a gyöngyösi dolgozókat

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)