Nagy hűhó semmiért: Orbán nem vétózta meg Ukrajna EU-s támogatását

Dőlhet a pénz Ukrajnának, ami azért kell, mert az USA egyre inkább az európai gyarmataira testálná át Ukrajna pénzügyi támogatását. Senki nem veszi észre, hogy USA-nak egész Európa kell?! Ezúttal Orbánnak sem volt kifogása, pedig semmit sem tudott elérni.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Némileg váratlanul már csütörtökön délelőtt megszületett a megállapodás az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagról.

Ezt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelentette be.

Mind a 27 vezető egyetértett. Ez hosszútávú és kiszámítható finanszírozást biztosít Ukrajna számára

– fogalmazott.

Michel megerősítette, hogy Orbán Viktor is megszavazta az ukránok támogatását.

Ehhez valószínűleg az is kellett, hogy az olasz, a francia, és a német kormányfők nyomást gyakoroltak rá szerdán éjjel és csütörtökön reggel a kétoldalú megbeszéléseken.

A Politico azt írja, hogy három kompromisszumot kötöttek, ezzel tudták végül meggyőzni Orbánt:

  • az egyik, hogy évente jelentést készít az Európai Bizottság a segélycsomagról, és ha kell, az állam- és kormányfők vitáznak majd róla,
  • a másik, hogy az Európai Bizottság két év múlva felülvizsgálja a kiadásokat,
  • a harmadik pedig egy, a jogállami feltételességi mechanizmusra vonatkozó kiegészítő intézkedés, ami azt biztosítja, hogy Magyarországgal szemben a jogállamiságra vonatkozó megállapítások tisztességesen és objektíven történnek majd.

Brüsszelben ezekre az engedményekre apróságként tekintenek, mert elkerülték azt a forgatókönyvet, hogy Orbán vétózzon. Más források ezt úgy fogalmazták meg, hogy Orbán „nem kapott semmi”, és hogy „nem látott más opciót.”

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormányfőt zsarolták-e gazdasági megszorításokkal egy esetleges vétóra válaszul, a Guardian egyik neve elhallgatását kérő forrása azt mondta,

nem hiszem, hogy nagyon fenyegetni kellett volna, az elmúlt hetekben a 26 tagállam jó egységet alkotott. Szóval nem gondolom, hogy a sajtóban a hétvégén megjelent, a magyar gazdaság szabotálására vonatkozó fenyegetésnek volt jelentősége. De egyértelművé vált számára, hogy egyedül maradt.

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A narancsos hazaárulás folytatódik: Orbán nem vétózta meg Ukrajna EU-s csatlakozását

Ezt jelenti a nindzsáskodás? Megfenyegetnek, ezért megszavazod Ukrajna támogatását?