Dugin: A texasi események – Új polgárháború?

Mint azt bővebben kifejtettük, forrong a hangulat az USA-ban. Lehetséges, hogy egy újabb polgárháború küszöbén állunk. Ennek a gondolatával játszott el Dugin is. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Amerikában, a pragmatizmus szülőhazájában a pragmatizmusnak leáldozott. A globalisták, különösen a Biden-rezsim alatt, a globalista diktatúra szélsőséges formáját képviselik, megszakítva a kapcsolatot a Charles Peirce és William James által létrehozott, tipikusan amerikai hagyományokkal. A pragmatizmus hagyománya a szubjektum és a tárgy normatív tartalmának előírása iránti teljes közömbösségen alapult. Egy igazi pragmatista számára irrelevánsak a szubjektum önmagáról, a tárgyról vagy egy másik szubjektumról alkotott elképzelései – a lényeg az, hogy minden hatékonyan működjön a kölcsönhatás során. A globalisták azonban jelentősen különböznek, inkább a brit pozitivistákhoz és a francia buzgó materialistákhoz igazodnak. Kitartanak a totalitárius brutalitás mellett, diktálva, hogy kinek és minek kell megfelelnie az előírásaiknak.

Egy pragmatista számára lényegtelen, hogy valaki megváltoztatja-e a nemét, vagy változatlan marad, mindaddig, amíg ez így működik. Ezzel szemben a globalisták előírják a nemek megváltoztatását, ezt törvényekkel kényszerítik ki, és egyetemes, progresszív értékként hirdetik. Bárkit, aki ellenzi ezt a nézetet, “fasisztának” bélyegzik, vagy Trumphoz vagy Putyinhoz hasonlítják. Ragaszkodnak ehhez a megközelítéshez, függetlenül annak hatékonyságától vagy önpusztító jellegétől. Meglepő módon a globalistáknak sok közös vonásuk van az ukránokkal – ez egy nyugtalanító hasonlóság.

Amikor a globalisták úgy döntenek, hogy fokozzák az illegális bevándorlást, könyörtelenül követik ezt a napirendet, és a szabályozott bevándorlást vagy a határellenőrzést támogatókat “fasisztáknak”, Trump támogatóinak vagy Putyin ügynökeinek titulálják. Végletekig erőltetik az előírásszerű politikájukat, még akkor is, ha az teljesen hatástalannak bizonyul. Egy globalista számára bárki, aki nem ért egyet az ő álláspontjával, gyakorlatilag nem létezik – és nem is szabadna léteznie.

Ezért biztosak lehetünk abban, hogy a Demokrata Párt progresszívjei és a neokonzervatívok mindkét pártból – ugyanolyan makacsul és a pragmatizmustól, a realizmustól vagy a hagyományos konzervativizmustól elszakadva, így elidegenítve Amerika valódi lényegét – az országot egy elkerülhetetlen polgárháború felé terelik. Nem hajlandóak értelmes párbeszédet folytatni, nem törődve azzal sem, hogy politikájuk működik-e vagy sem. Fókuszuk továbbra is az ideáik érvényesítésére összpontosít: transzneműek jogai, illegális bevándorlás, választás-párti álláspontok, nyitott határok, zöld energia és mesterséges intelligencia. Ez mély filozófiai ellentmondást jelent az amerikai rendszeren belül. Amerikát ma olyanok kormányozzák, akiknek semmilyen kapcsolatuk nincs az identitásával, és így elkerülhetetlennek tűnik egy új polgárháború az USA-ban. A globalisták gondoskodnak annak kirobbanásáról.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Dugin: A Kaukázus geopolitikája

Alexander Dugin: eszkatologikus értelmezés nélkül a helyzet megmagyarázhatatlan

(Geopolitika.ru nyomán Szent Korona Rádió)