A zsidókat egy étteremmel is ki lehet hozni a sodrukból

Fotó: en.royanews.tv

Jordánia El-Karak kormányzóságában tegnapelőtt megnyílt az Október 7. étterem a Hamász által 2023. október 7-én a Gázai övezettel határos izraeli települések, illetve katonai és rendőri célpontok ellen indított támadásának, illetve azt követően a Gázai övezetbeli háború palesztin harcosainak tiszteletére. Izraelben vezető politikusok és a sajtó követeli a jordán kormánytól, hogy ítélje el és határolódjon el az étterem elnevezésétől – írja több forrásra hivatkozva a Kuruc.info. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A felállított rúdon forgatott húsétel

A dél-jordániai El-Karak kormányzóságban levő Déli El-Mazár városban január 23-án megnyílt az Október 7. étterem, pontosabban savarmát árusító étkezde. A megnyitástól kezdve szinte órák alatt igen népszerűvé vált étkezde neve a bejárat fölé latin és arab betűkkel egyaránt ki van írva. A savarmá (شاورما) egy népszerű, vékony szeletekre vágott, fordított kúpba halmozott és nyársra húzott húsból készült gyorsétel. A savarmá elsősorban az arab világ úgynevezett levantei régiójában, a többi között Jordániában, Szíriában, Palesztinában és Libanonban szinte nemzeti eledelnek számít. A savarmá szó a közhiedelemmel ellentétben nem arab eredetű, hanem az oszmán-török „cevirmek”, azaz „megfordítani”, „csavarni”, „forgatni” szóból eredeztethető. (Magyarországon az anglomániások által shawarma-nak lett átírva – H. J.)

Az étkezde dolgozói „October 7” feliratos egyenruhában

Az arab világban a közösségi oldalakra kitett videóképek tanúsága szerint az emberek máris tolonganak a Jordániában megnyílt Október 7. savarmá étkezdében, s az asztalok mellett helyet foglalva is fogyaszthatnak. A közkedvelt ételt kiadó, elkészítő dolgozók egyenruháján a latin betűs October 7. felirat olvasható. A mellékelt videón az El-Mazár településen most megnyílt Október 7. savarmá étkezde látható előbb kívülről, aztán belülről, miközben az üzlettulajdonos hangját lehet hallani, amint bejelenti a nyitást, majd köszönti a betérő vendégeket. Az étkezdével átellenes lámpaoszlopon máris hirdetőtábla invitálja a falatozni vágyókat.

Jáir Lapid gyalázatos dicsőítésről beszél

A néhány évvel ezelőtt a magyaroknak a Parlament szószékéről erkölcsöt prédikáló Jáir Lapid, az izraeli ellenzék vezére X-oldalán így reagált az Október 7. étterem megnyitásáról érkező hírre: Véget kell vetni október 7. gyalázatos dicsőítésének. Jordánia kormányától elvárjuk, hogy nyilvánosan és egyértelműen ítélje azt, hogy éttermet neveztek el október 7-ről. A közszolgálati Izraeli Rádió B adója tegnap reggel jelentette: az Izraeli Energiaügyi Minisztérium azt fontolgatja, hogy nem hosszabbítja meg a Jordániával kötött vízügyi megállapodást, miután Ajman Huszejn Ezs-Szafadi jordán miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter és a királyság több más vezető beosztású személyisége a Gázai övezetben zajló háborúval kapcsolatban Izrael-ellenes, Izrael szerint antiszemita kijelentéseket tett (magyarán: népirtásnak merészelték nevezni azt, amelyet egyes kormányok „jogos önvédelemnek” mondanak – H. J.)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Karácsonyék átnevezték október 7-e térre a Zsinagóga előtti teret

Megdőlt a propaganda: az IDF lőtt a fesztiválozókra október 7-én!

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)