Újabb tűzszünet jöhet Gázában, Hán Júniszban tarthatatlan a humanitárius helyzet

Folytatódtak a harcok szerdára virradóra a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisznál. Szemtanúk szerint az izraeli hadsereg helikopterekről lőtte a területet, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig ismét katasztrofálisnak és leírhatatlannak nevezte a gázai kórházak helyzetét.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az Axios amerikai hírportál hétfőn arról számolt be, hogy Izrael – a már korábban közvetítői szerepet vállaló Egyiptomon és Kataron keresztül – két hónapos tűzszünetet javasolt a Hamásznak az összes túsz elengedéséért cserébe.

Az egyeztetésekhez közeli források a sajtóval azt közölték, kedden Hamász-küldöttség érkezett Kairóba, mely várhatóan az egyiptomi hírszerzéssel egyeztet majd egy új tűzszüneti ajánlatról. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a túszok családtagjainak szintén azt mondta, az izraeli fél “előkészített egy javaslatot”, amelyről azonban nem árult el részleteket.

A The Wall Street Journal című amerikai lap egyiptomi tisztségviselőkre hivatkozva azt közölte, a Hamász tudatta, kész gyerekek és civil nők elengedéséről tárgyalni, “jelentős tűzszünetért cserébe”.

Egyiptomi oldalon sorakoznak a segélyek, amiket a zsidó terrorállam nem enged be:

A török külügyminiszter ismét kiállt Gáza mellett

“Gáza szabadtéri börtön volt. Mára csatatérré változott, ahol az izraeli miniszterelnök katonai műveleteket szervez és civileket mészárol le politikai túlélése meghosszabbítása érdekében. A Gázában és azon túl zajló háború sem békét, sem megadást nem hozhat.” – mondta Hakan Fidan, a török külügyminiszter

Eközben Ciszjordániában is folytatódnak a harcok:

(MTI, Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is