Totális ellenőrzés alá akarja vonni Netanjahu a palesztinokat még Ciszjorcániában is

Netanjahu szerint Izrael már megsemmisítette a Hamász harcoló alakulatainak nagy részét, és tervei szerint Ciszjordániát is teljes felügyelet alá akarja vonni, tovább fokozva ezzel a palesztinokkal szembeni atrocitások sorozatát.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Izrael már megsemmisítette a Hamász harcoló alakulatainak mintegy kétharmadát, a teljes gázai győzelem után pedig a másik “izraeli palesztin terület”, Ciszjordánia (ő Júdeának és Szamáriának nevezte) felett is teljesen át kell vennie a katonai ellenőrzést – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Elmondása szerint a harcok két szakaszban folynak: az első fázisban, amelynek célja a Hamász 24 harci alakulatának a megsemmisítése, eddig 16 vagy 17 egységet sikerült kiiktatni az izraeli állítások szerint.

“Ezután következik a terület megtisztítása (a fegyveresektől). Az első művelet rendszerint rövidebb, a második hosszabb ideig tart”

– mondta.

Netanjahu egy elesett izraeli katona fényképét a magasba tartva hangsúlyozta: a katonák nem haltak meg hiába, és ígéretet tett arra, hogy a harcok addig folytatódnak, amíg a Hamász vereséget nem szenved, és a gázai túszok ki nem szabadulnak. Az igazán szörnyű része a dolognak, hogy Izrael évtizedek óta szisztematikusan megalázza és gyilkolja a palesztinokat, köztük nőket és gyerekeket, ezzel szembe állítva a feltartott katona fényképe semmisnek tűnik. A túszok nem mellesleg, amikor látják, hogy mennyivel  emberségesebbek a Hamász fegyveresei, mit a cionista gyilkosok, inkább átállnak a saját népüket gyilkolni:

A gázai háború utáni lehetséges forgatókönyvekre kitérve Netanjahu hangsúlyozta:

a belátható jövőben bármilyen megoldásnak magában kell foglalnia az izraeli katonai ellenőrzést Ciszjordánia egésze felett, ami “kizárja a palesztin állam szuverenitását, ezt el kell fogadni”.

Netanjahu felidézte, hogy az amerikai tisztségviselőkkel folytatott megbeszéléseken elhárította azokat a kísérleteket, amelyek “Izrael biztonságát fenyegető víziókat feszegettek”. “Izrael miniszterelnökének képesnek kell lennie arra, hogy szükség esetén nemet mondjon, még a legjobb barátainknak is” – fogalmazott.

“Minden olyan területről, ahonnan kivonulunk, terrort kapunk a nyakunkba, szörnyű terrort” – mondta, hozzáfűzve, hogy ez történt Dél-Libanonban, a Gázai övezetben és Ciszjordánia egyes részein is, utóbbi kontroll alatt tartása ezért olyan fontos. Az igazság valójában az, hogy bárhova beteszik a lábukat, oda terrort, nyomorúságot és halált visznek a cionisták.

Netanjahu már többször is visszautasította a tűzszüneti felszólításokat, és kijelentette: Izrael a Hamász teljes vereségéig és az októberben elhurcolt túszok kiszabadításáig nem hagy fel a harccal.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A világ “eszkalációs spirálon” halad a háború felé

Újabb jogsértés: Netanjahu hermetikusan zárná körbe Gázát

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)