Evakuálni kellett a palesztinpárti tüntetők miatt a Fehér Házat (videóval)

Palesztinpárti tüntetők ezrei gyűltek össze a Fehér Ház előtt szombat este, a demonstrálók a „B*szd meg, Joe Biden!” szlogent skandálták, miközben leszakították az épületet körülvevő kerítés egy részét. Az Egyesült Államok elnökének lakhelyén dolgozó személyzetet biztonsági okokból evakuálták.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az amerikai titkosszolgálat is megerősítette az információt, miszerint elővigyázatosságból evakuálták a Fehér Házban dolgozó személyzet egy részét, miután a demonstrálók egyre agresszívabban viselkedtek az épület előtt.

A tüntetésről készült videóban látható: a tiltakozók olyan hevesen rázták a Fehér Ház előtti kerítést, hogy annak egy része leszakadt.

Egyes tüntetők vizespalackokkal és a palesztin zászlókról letört botokkal dobálták a rendőröket, míg mások megpróbáltak átmászni a kerítésen. A tömeg eközben folyamatosan azt skandálta, hogy “B*szd meg, Joe Biden!”

A New York Post szerint sokan azt is ordították az amerikai elnöknek, hogy „Támogatod a gyerekek meggyilkolását!”, „Nem szavazunk Joe népirtására” vagy „Bidennek véres a keze” és „Éljen Gáza!”.

A rendőrség közölte, hogy a megrongálódott kerítést azonnal megjavították, más épületeknél nem történt kár. Mint írták,

ELŐVIGYÁZATOSSÁGBÓL A MÉDIA NÉHÁNY TAGJÁT ÉS A PENNSYLVANIA AVENUE KÖZELÉBEN DOLGOZÓ SZEMÉLYZETET IDEIGLENESEN ÁTHELYEZTÉK EGY MÁSIK HELYSZÍNRE,
AMÍG A TÜNTETÉS LECSILLAPODIK.

Hozzátették, letartóztatásra nem került sor.

A New York Post felidézi, Biden korábban jóváhagyta, hogy az Egyesült Államok több millió dollár értékben küldjön lőszereket Izraelnek a Hamásszal vívott háborúhoz. A tüntetők a gázai civil áldozatok miatt vonultak a Fehér Ház elé – hivatalosan. De kissé “furcsa”, hogy a Jemenre mért támadás után történik mindez, amit a Pentagon persze próbál úgy beállítani, hogy annak semmi köze Gázához.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is