Illegális zsigó telepeket hozna létre Izrael a Gázai övezetben

Ismét semmibe venné Izrael mind a nemzetközi jog, mind a józan ítélőképesség törvényeit és mégjobban korlátozná a Gázai övezetben élők életét. A cionisták pénzügyminisztere azt javasolja, hogy a Ciszjordániában is látható illegálisan létrehozott zsidó telepekkel korlátozzák tovább a palesztinokat, mondván, hogy “se történelmük, se kultúrájuk, így nem is léteznek”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Bezalel Smotrich izraeli pénzügyminiszter azzal az elképesztő ötlettel állt elő, hogy Izraelnek tartósan ellenőrzést kell gyakorolnia a Gázai övezet felett, ami nem csak a hadsereg jelenlétét jelenti, hanem a ciszjordániaiakhoz hasonló zsidó telepeket is létrehozna, ami szerinte ott a biztonság gerincét jelenti. Egyébként a nemzetközi jog ezeket a telepeket illegálisnak tekinti, de mit számít ez a cionistáknak. A miniszter az erről szóló terveit mihamarabb be szeretné mutatni az egységkormánynak, és bízik benne, hogy „október 7-e után az emberek már nyitottak lesznek arra, hogy máshogyan, új megközelítéssel gondolkozzanak Izrael érdekeiről”.

Smotrich nemrég olyanokat is mondott, hogy palesztin történelem és kultúra nincs, így palesztin emberek sem léteznek.

Izrael hétfőn bejelentette, hogy a csapatai egy részét kivonja a Gázai övezetből, hogy célzottabb műveletekre álljanak át, a tartalékosokat pedig visszaengedik a civil életbe. A kivont csapatok másik része a Hezbollah kereszténybarát síita milícia elleni második front esetleges megnyitására készülhet az ország északi részén.

A gázai hatóságok szerint az izraeli válaszcsapások kezdete óta 21 978 palesztin halt meg, 57 697-en pedig megsebesültek. Az áldozatok nagy része civil, nő és gyermek. Közben az izraeli biztonsági erők és a főügyészség egyre inkább aggódnak amiatt, hogy hágai Nemzetközi Bíróság népirtással vádolja Izraelt teljesen jogosan, miután a Dél-afrikai Köztársaság ezt kezdeményezte a hétvégén.

Évek óta tart az amputációs válság Gázában

Az izraeli hadsereg elismerte, hogy civileket is eltalált az al-Maghazi légicsapásban

(444 – Szent Korona Rádió)