Ünnepi készülődés Nyugaton: három terrorgyanús támadót vettek őrizetbe

Ausztriában a hírszerzés három “muszlim” embert vett őrizetbe terrortámadások előkészítésének gyanújával. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy az ezekhez hasonló támadóknak semmi közük az eredeti iszlámhoz, az efféle szélsőségesek a szalafita irányzat követői, ami az iszlám egy eltorzult ága, amivel szemben a normálisabb síiták és szunniták is felveszik a harcot. Legjobb példa a Hezbollah, akik síita muszlimként fegyvert fogtak az Iszlám Állam ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A fülest a hírszerzés szolgáltatta, akiknek olyan információk jutottak a birtokukba, miszerint muszlim radikálisok merényletre készülnek a bécsi és a kölni dóm, illetve egy madridi célpont ellen. Az osztrák belügyi tárca azt közölte, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket foganatosítanak az ünnepek idejére, ennek keretében a többi között fokozzák a közterek megfigyelését.

A németek szintén megerősítették erőiket a kölni dóm környékén, a Saar-vidéken pedig őrizetbe vettek egy illetőt, akivel kapcsolatban csak annyit árultak el, előállítására a “merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben” került sor.

Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, ám nem bukkantak robbanóanyag nyomaira. A hatóságok hozzátették, az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik alá. Mert semmi sem emeli úgy az ünnepi hangulatot, mint egy éjféli rendőrségi motozás a mise előtt. A sokszínűség a mi erőnk!

A terrorveszély miatt a németek ötöde kerüli a karácsonyi vásárokat

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)