A narancsos hazaárulás folytatódik: Orbán nem vétózta meg Ukrajna EU-s csatlakozását

Megszokhattuk, hogy csak szavakban kemény Orbán Viktor, amíg azokkal lehet ámítani a nemzeti érzelmű szavazóit. A tettek mindig mást mutatnak: gondoljunk csak az oroszok elleni szankciókra, vagy Románia feltétel nélküli EU-ba engedéséről. Izrael és a zsidók vallásos imádását legalább nyíltan kimondják…

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is. 

Hosszú és nehéz vita zajlott le, nyolc órán keresztül győzködtem, hogy ezt ne csinálják – mondta Orbán Viktor az interjú elején, amikor arról kérdezték, hogy miért nem vétózott, ahogy előzőleg ígérte. A magyar kormányfő szerint amit az Unió most döntött, az egy rossz formája a segítségnyújtásnak. „Nem lehetett őket meggyőzni.” „Arra kértek, ne akadályozzam őket” – ezért nem vétózott. Az EU érve az volt, hogy a tárgyalás úgyis hosszú-hosszú folyamat lesz, amelyet a magyar kormány megakadályozhat menet közben is.

− A rossz döntésben azonban nem akartam részt venni, ezért inkább elhagytam a termet − mondta Orbán Viktor, ahelyett, hogy tökös lett volna. A magyarországi kormányfő hozzátette: a magyarok pénzét nem kapja meg Ukrajna – ezt ugyanis a magyar delegáció már megvétózta, mert Magyarország nem fogadja el a pénzügyi következményeit az ukrán csatlakozásról szóló döntésnek. Ha a magyar gazdák érdekeit kell megvédeni, akkor a magyar kormány „a kéziféket be fogja húzni”.

Ez egy rossz döntés, el sem kellett volna elindulni ebbe az irányba, Magyarország lelkiismeretét nem terheli ez a rossz döntés, és a folyamatot meg lehet állítani menet közben is – tette hozzá Orbán Viktor, magyarázza a magyarázhatatlant.

A magyarországi parlamentben egyedül a Mi Hazánk képviselte egyértelműen Ukrajna EU-s csatlakozásának megvétózását. Toroczkai László és Novák Előd is keményen beolvasott a Fidesznek, előbbi az ellenzéknek is.  Novák Előd felhozta Románia EU-s csatlakozásának megszavazását is. Érdemes mind a két felszólalást meghallgatni, megnézni:

Toroczkai: Orbán Viktornak és a Fidesznek nem elveik, hanem üzleti érdekeik vannak

Orbán megfutamodását ünnepli a kijevi maffia
Az Európai Unió döntése, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, győzelem a háború dúlta ország számára, de “egész Európa” számára is – örömködött a már Kijevben tartózkodó Zelenszkij csütörtökön az X-en.

“Győzelem Ukrajna számára. Győzelem egész Európa számára. Ez egy olyan győzelem, amely motivál, inspirál és erősebbé tesz. A történelmet azok csinálják, akik nem fáradnak bele a szabadságért vívott küzdelembe” – írta.

Zelenszkij üdvözölt “minden egyes ukránt”, valamint Moldovát, amellyel szintén megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások. Ukrán politikusok szintén üdvözölték az uniós megállapodást, Dmitro Kuleba külügyminiszter “történelmi jelentőségű napról” beszélt.

Denisz Smihal miniszterelnök szerint az unió döntésével elismerte az elmúlt években kezdeményezett reformokat, egyszersmind figyelmeztetett, hogy a csatlakozáshoz vezető út nehéz lesz.

(Kuruc, Index)

Már alig tud katonákat mozgósítani Ukrajna

Kivégezték delegációjuk egyik tagját az ukránok

Transz ukrán szóvivő: Az orosz katonák nem emberek

Ukrajna a végletekig kiszolgálja a nyugati érdekeket?