Bizonyították hogy kitaláció a dákoromán elmélet

Már sok esetben tapasztaltuk, hogy a románok hajlamosak és a történelem során is hajlamosak voltak kitalálni mindenféle hazugságokat, hogy bizonyítani próbálják a felsőrendűségüket, előkelőségüket, vagy akár az Erdélyhez való jogukat. Az egyik legnagyobb ilyen kitalációjuk, a dákoromán elmélet, miszerint népük a rómaiak közetlen leszármazottja, immáron bizonyítottan megdőlt, hiszen a DNS tesztek egyértelműen kimutatták, hogy 50-60%-ban szláv eredetű génekkel rendelkeznek. Ebben az esetben a “román” név is okafogyottá válik, és újra az “oláh” megnevezés az indokolt.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Novinite nyomán számolt be a Mandiner arról, hogy a Bulgáriára, Észak-Macedóniára, Szerbiára, Romániára, Albániára és Görögországra kiterjedő, úttörő DNS-kutatás a balkáni népesség genetikai szerkezetével kapcsolatos “megdöbbentő” felfedezésekhez vezetett.

A román genom 50-60 százalékban szláv eredetű, hasonlóan balkáni szomszédaihoz, Bulgáriához és Horvátországhoz

– derült ki az átfogó tanulmányból.

A lap hozzátette, hogy a szerbiai, spanyol és amerikai tudósok együttműködésével készült kutatás rávilágít a szláv gének elterjedtségére a régióban.

A Tanjug szerb ügynökség által közölt eredmények szerint a bolgárok, a románok és a horvátok rendelkeznek a legmagasabb szláv génkoncentrációval. Ezzel szemben a görögöknél a legalacsonyabb ennek a genetikai örökségnek a jelenléte: 4 és 20 százalék között mozog

– írták.

Mindez azért érhette kellemetlenül a románokat, mert évtizedek óta hirdetik a dák-román hazugságot, mely a román és a latin nyelv rokonságán alapuló elmélet. Ennek értelmében az erdélyi románok az egykori római Dácia lakóinak, a “romanizált dákoknak” és a római telepeseknek leszármazottai, tehát ők Erdély őslakói.

Magyar huszárok foglalták el Bukarestet 1916 december 6-án

Román “újraegyesülésről” ír Erdély elcsatolása kapcsán az Euronews magyarországi újságírója

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)