Magas rangú orosz források is megerősítették a lehetséges béketárgyalások tényét

Mint ahogy az nemrégiben megírtuk kulcsfontosságú kérdésekben tárgyalhat egymással Oroszország és Ukrajna a lassan két éve zajló háború rendezésével összefüggésben. Ezt a feltevést most tovább erősítette egy orosz lap magas rangú forrásokra hivatkozva.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.
Az Izvesztyija orosz lap magas rangú forrásra hivatkozva azt írja, Oroszország készen áll a béketárgyalások megkezdésére Ukrajnával, és azt sem felejtette el, hogy korábban a magyar kormány helyszínt is ajánlott az egyeztetésekre.

Több cikkben is a lehetséges orosz-ukrán béketárgyalások megkezdésével foglalkozik az orosz Izvesztyija, a lapnak egy magas rangú forrás azt mondta, Oroszország készen áll az egyeztetésekre Ukrajnával, akár valamelyik nyugati ország területén is.

A beszámolók emlékeztetnek: korábban a magyar kormány felajánlotta, hogy Budapest szívesen otthont adna a béketárgyalásoknak, ezt az oroszok nem is felejtették el.

Ám az orosz külügyminisztérium hangsúlyozta, egyelőre úgy látja, Ukrajna és nyugati szövetségesei nem hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni.

„Nem fogunk senki után futni”

– jelentette ki a forrás az orosz lapnak, míg az orosz külügyi tárcától Rodion Mirosnyik azt mondta, nagyra értékelik Magyarország szándékát, hogy segítene megállítani a vérontást, de a közvetítés csak egy dolog, a békéhez szükség lenne arra is, hogy a nyugati országok ne követeljék továbbra is a harcok folytatását Ukrajnától.

Béketárgyalások kezdődhetnek Ukrajnában?

Az összeroppanás szélén az Ukrán hátország – Nemsokára nem marad férfi az országban

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)