Véleménydiktatúra: Letiltották a Fidesz-közeli Pesti Srácok Facebook oldalát

Azt már megszokhattuk, hogy a radikálisabb jobboldali oldalakat rendszeresen törli a Facebook, de a kormánypártiakat eddig nem bántotta. Most azonban úgy néz ki ez megváltozott, mert a Youtube-csatornájuk törlése után a Facebook-oldala is elérhetetlenné vált a Pesti Srácoknak.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Idén márciusban már törölték a Pesti Srácok csatornáját, a PS TV-t a YouTube-ról. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak.

A PS TV még tavaly ősszel fogott komolyabb tartalomgyártásba, miután a 2022 nyarán megszűnt Pesti TV több alkotója és műsorvezetője is itt folytathatta a műsorkészítést. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Pesti Srácok összetűzésbe került a YouTube szabályaival: 2020 elején azért törölték kétszer is a kormánypárti lap videócsatornáját a platformról, mert illusztrációként felhasználtak egy filmrészletet egy pedofil pornófilmből.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy most pontosan miért vált elérhetetlenné a Facebook-oldaluk, Huth Gergely főszerkesztő egyelőre nem válaszolt a Media1 kérdéseire. Viszont a lap egyik munkatársa, Dezse Balázs így kommentálta a hírt a közösségi médiában:

“A Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«. Szeretném, ha a szólásszabadság bajnokai, a rendszeresen vonulgatók kiállnának azért, hogy ebben az országban bárki elmondhassa a véleményét.”

A feltöltött képernyőfotó szerint a Pesti Srácok Facebook-oldalának 123 ezer követője volt.

Elon Musk: A Facebookot szélsőbaloldali nyomásgyakorló csoportok irányítják

Facebook-akták: a Biden-kormány cenzúrázta a Facebookot a Covid-19 vakcinákról szóló “valós információk” miatt.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)