Frontvideó az ukránok szemszögéből: raj védelemben

Sok pár másodperces, egy-két perces harctéri felvételt szokott a Szent Korona Rádió is posztolni, főleg a Telegram-csatornánkra. Azonban ilyen terjedelmes, sok szempontból exkluzív videót megéri bemutatni. Volt már véresebb, látványosabb, extrémebb, mégis a hétköznapi harcérintkezéseket bemutatni és egy védekező harcra talán az eddigi “legjobb”.

A félórás felvétel hajnalban kezdődik. Az orosz támadást verik vissza egy lövészárok-rendszerből. Egy lövészrajt láthatunk védelemben,  ahol van harctéri sebesültellátás, rádiókommunikáció, tűzvezetés, igen közel merészkedő ellenség, majd a végén evakuálás.

Oleh Szencov ukrán rendező, aki jelenleg katonaként szolgál a hadseregben, egy több mint félórás videót posztolt arról, hogy milyen csaták zajlanak a fronton, Avdijivka település közelében – írta meg az Ukrajinszka Pravda, majd vette át az Index, most pedig mi is közzétesszük.

Fontos leszögeznünk, hogy az egyéni katonai teljesítmény és helytállás oldaltól függetlenül elismerésre méltó. A videó bemutatása nem azt jelenti, hogy innentől az ukránoknak szurkolunk. Aki nem tud elvonatkoztatni egy ilyen felvétel megnézésekor ideológiáktól, eszméktől, az ne nézze meg…

(Szent Korona Rádió)