Megegyeztek az izraeliek és a palesztinok a fogolycseréről

Miközben az összes gázában lévő ember legyilkolásáról énekelnek az izraeli gyermekek, ma éjszaka egyezség jött létre Izrael és a palesztinok között, miszerint fogolycserét fognak eszközölni, ami főleg a civil túszokat fogja érinteni. Az alku magában foglalja az idiglenes, humanitárius tűzszünetet is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Már napok óta érkeztek jelentések arról, hogy a felek közel lehetnek a megállapodáshoz, de egészen mostanáig kellett várni az alkura. A megegyezésről az izraeli kormányzat, a Hamász, valamint a felek közt közvetítő Katar is közleményt adott ki.

A megegyezés lényege a következő:

Legalább 50 túsz szabadul ki a Hamász fogságából; Ezért cserébe palesztin gyermekeket és nőket engednek ki az izraeli börtönökből, továbbá egy négynapos, humanitárius tűzszünet lép életbe Gázában. Az elengedett palesztinok számáról az izraeli és katari közlemény nem írt a CNN szerint, azonban a Hamász azt írta erről, hogy 150 palesztin fog kiszabadulni. Az egyelőre nem ismert, hogy a Hamász foglyai közül pontosan kik szabadulhatnak majd.

Gázában mindenki “megsemmisítéséről” énekelnek az izraeli gyerekek

Mi Magunk: Hogy harcol a gázai ellenállás? – 2. rész

Folyamatos a lakosok terrorizálása Ciszjordániában is

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)