Folyamatos a lakosok terrorizálása Ciszjordániában is

Izraeli erők vasárnap reggel több helyszínen végrehajtottak rajtaütéseket Ciszjordániában, melyek során legalább két palesztint megöltek. A Ciszjordániában zajló események részeként összesen több mint 200 palesztin vesztette életét a hat héttel korábban kezdődő háború óta.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az izraeli erők vasárnap reggel több rajtaütést hajtottak végre a megszállt Ciszjordániában, és legalább két palesztint megöltek.

A 45 éves Issam al-Fayed, egy mozgássérült palesztin férfi meghalt, miután az izraeli erők lelőtték a Dzsenínben végrehajtott rajtaütés során, amelyet a lakosok a városban október 7. óta a legnagyobbnak neveztek.

A Palesztin Vörös Félhold közölte, hogy orvosi csapatai fogadták Fayedet, mielőtt átszállították volna a dzsenini kormányzati kórházba, ahol halottnak nyilvánították.

Betlehemben egy másik palesztint lelőttek az izraeli erők a Dheisheh menekülttáborban.

A Wafa hírügynökség Omar Ali al-Lahamként azonosította a férfit, akit egy éjszakai izraeli rajtaütés során lőttek fejbe a táborban. Az izraeli erők a Wafa szerint megtagadták az orvosoktól, hogy megközelítsék Lahamot, mielőtt az belehalt a sebeibe.

Több más palesztint is megsebesítettek szombaton izraeli éles lövedékek Dzseninben, Tubaszban, Nabluszban, Tammúnban, valamint a Qalandia és Balata menekülttáborokban végrehajtott rajtaütések során.

Szombaton öt, a Fatah mozgalomhoz tartozó harcos halt meg a Balata tábor elleni izraeli légicsapás során.

A megszállt Ciszjordániában több mint 200 palesztint öltek meg azóta, hogy hat héttel ezelőtt kitört a háború Izrael és a gázai palesztin csoportok között.

Máshol a 38 éves Thaer Sameeh Abu Asab palesztin fogoly hirtelen meghalt a Negev régió egyik börtönében – közölte szombat este a foglyok és volt foglyok ügyeivel foglalkozó palesztin bizottság.

A megszállt ciszjordániai Qalqilya városából származó Abu Asabot 2005 májusa óta tartották fogva az izraeli hatóságok.

A fogvatartottak bizottsága közleményében azt állította, hogy Izrael “előre megfontolt szándékkal, célzott gyilkosságokat hajt végre a fogvatartottak ellen”. A háború kezdete óta hat fogvatartott halt meg.

A Gázai övezet északi része után a déli terület legnagyobb városából is elküldené a lakosságot Izrael

Palesztina felfegyverzéséről, kétállami megoldásról és elpuhult arab vezetőkről szólt a palesztinokkal kapcsolatos csúcstalálkozó

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)