Netanjahu tagadja, hogy Izrael elkövetett volna háborús bűnöket

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök korábban felszólította Izraelt, hogy  tartsák be a nemzetközi jogi előírásokat a gázai lakosokkal szemben. Netanjahu ezt visszautasította és azt állította, hogy Izrael sosem követett el háborús bűnöket, pedig ez az állítás számos sebből vérzik és bizonyíthatóan hazugság.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök visszautasította kanadai kollégája, Justin Trudeau felszólítását, aki maximális visszafogottságra szólította fel Izraelt.

Mikor az enklávé legnagyobb kórházát, az Al-Shifát megrohamozták az Izraeli Védelmi Erők (IDF), azt állítva, hogy a komplexumot a Hamász rejtekhelyként használja. Netanjahu közzétett bejegyzésében a palesztin szabadságharcos csoportot tette felelőssé a több ezer civil haláláért Gázában.

“Nem Izrael az, aki szándékosan civileket vesz célba, hanem a Hamász, ők azok akik lefejeztek, felgyújtottak és lemészároltak civileket”– fogalmazott Netanjahu, aki a Hamász október 7-i akcióját a holokauszt óta a legrosszabb dolognak nevezte, ami a zsidókkal történt.

Netanjahu szavaira Trudeau keddi felszólalásában reagált, amelyben kijelentette, hogy

“az “igazságosság” ára nem lehet az összes palesztin civil folyamatos szenvedése”.

“Még a háborúknak is vannak szabályai” – folytatta a kanadai miniszterelnök, aki maximális önmérsékletre szólította fel az izraeli kormányt.

“A világ szemtanúja a nők és gyermekek, csecsemők megölésének. Ennek véget kell vetni”.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint több mint 11 ezer ember, köztük rengeteg nő és több mint 4000 gyermek halt meg Izrael gázai hadművelete következtében október 7-e óta.

A lefejezett izraeli csecsemők mítosza – Így hitettek el egy teljesen valótlan történetet számtalan emberrel

Izrael elveszíti a propagandaháborút?

(Russia Today nyomán Szent Korona Rádió)