Csak a szokásos: Fejszével fenyegette a családsegítőt és a védőnőt a cigány

A kép illusztráció

Feleségével, élettársával és hat kiskorú gyermekével él együtt Simontornyán az a férfi, aki fejszével fenyegette a családlátogatáson megjelenő családsegítőt és védőnőt. Bíróság előtt kell felelnie a tettéért.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolnak egy simontornyai férfit, aki a családsegítőt és a védőnőt fejszével a kezében fenyegette egy családlátogatás során. Az ügyben szerdán tartottak előkészítő ülést a Tamási Járásbíróságon.

Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a férfi feleségével, élettársával és hat kiskorú gyermekükkel élt együtt a szóban forgó eset idején. A gyerekeket a Tolna Megyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztálya védelembe vétel alá helyezte, és a szülőknek kötelezettségként írta elő, hogy a családsegítő és az esetmenedzser számára biztosítsák a családlátogatás lehetőségét, legyenek együttműködőek.

A két sértett, a családsegítő és a védőnő 2022. december 20-án kora délután felkereste a családot, mert az egyik kiskorú gyermeket a szülei nem vitték el aznap reggel egy kötelező szűrővizsgálatra. A védőnő új időpontot akart egyeztetni, a családsegítő pedig a védelembe vett gyermekek ellátását és a család által kapott szociális tűzifa felhasználását akarta ellenőrizni.

A sértettek a lakóház konyhából nyíló szobájában meghallgatták a vádlott feleségét és élettársát. Amikor a családsegítő a szociális tűzifa sorsáról érdeklődött, a szomszéd szobában tartózkodó férfi meghallotta ezt, indulatosan a szobába rontott, és emelt hangon nehezményezte az érdeklődést. Ezt követően a vádlott és a sértettek között szóváltás alakult ki, majd a vita során az indulatos vádlott visszament a másik szobába, miközben kiabálva távozásra szólította fel a sértetteket.

A sértettek a vádlott agresszív magatartását látva a konyhába mentek, hogy a házból távozzanak, ekkor a férfi fejszével a kezében tért vissza a szobába, és azt kiabálta, hogy „nem fél senkitől, szétbassza mindenkinek a fejét”. Ezt észlelve a feleség és az élettárs a vádlott és a sértettek közé állt, és visszatartották a férfit. A sértettek a vádlott fenyegetésétől megijedtek és a lakóházból anélkül távoztak, hogy az ellenőrzést be tudták volna fejezni.

Az ügyben februárra tűzött ki tárgyalást a bíró.

Rendőrökre támadt a szülinapozó cigány család (videóval)

Facebook Live-ban magyar gázolással, késeléssel menőzött a cigány

 

(TEOL nyomán Szent Korona Rádió)