Már az amerikai zsidók is elitélik a cionista népírtást és a palesztinok mellett demonstrálnak

Amerikai zsidók százai vonultak ki hétfőn a New York-i szabadság-szoborhoz, hogy felszólítsák az agresszív, cionista Izraelt, fejezze be az ártatlan palesztin férfiak, nők és gyermekek válogatás nélküli irtását, és tűzszünetet követeltek a terrorállamtól.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Fekete pólót viselve, amelyeken “A zsidók tűzszünetet követelnek most” vagy “Nem a mi nevünkben” felirat szerepelt, több száz fiatal “Az egész világ figyel” és “A palesztinoknak szabadnak kell lenniük” feliratú transzparenseket emelt a magasba a szobor tövében.

“Zsidó ősünk, Emma Lazarus híres szavai, amelyeket erre az emlékműre véstek, arra késztetnek bennünket, hogy fellépjünk a gázai palesztinok támogatása érdekében, akik arra törekszenek, hogy szabadon éljenek”

– írta Jay Saper, a Zsidó Hang a Békéért (Jewish Voice for Peace, JVP) képviselője közleményében. Az Intézet a Közel-Kelet Megértéséért (Institute for Middle East Undestanding, IMEU) egy dokumentumban “a gázai palesztin civilek elleni izraeli népirtó bombázások befejezését” követelte.

“Amíg a gázai emberek kiáltanak, addig nekünk is hangosabban kell kiáltanunk, függetlenül attól, hogy milyen kísérletek történnek az elhallgattatásunkra”

– mondta Nancy Goldin amerikai fotográfus a megmozdulás helyszínén.

Az amerikai nagyvárosban az elmúlt hónapban Izrael- és palesztinbarát tüntetések is voltak. New York mintegy kétmillió zsidó és több százezer muzulmán otthona. Egyelőre nem történt erőszak a megmozdulásokon. A JVP-hez hasonló szervezetek szombaton Washingtonban több tízezer tüntetőt vonultattak fel, hogy azonnali tűzszünetet követeljenek a Gázai övezetben, és bírálták az Egyesült Államok Izraelt feltétel nélkül támogató politikáját. A manhattani központi pályaudvart is elfoglalta egy több ezer fős óriási tömeg október végén, hasonló követelésekkel.

Mi Magunk: Hogy harcol a gázai ellenállás?

A Szuezi-csatorna alternatívája központi szerepet játszik Izrael palesztinok elleni népirtásában

Izrael: a palesztinok kollektív bűnösök, atombombát érdemelnek

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)