Kenyai migránsok (vendégmunkások) Szombathelyen

Az elmúlt egy évben hallottunk indiai, pakisztáni, filippínó, és általában véve ázsiai vendégmunkásokról, akik egyre nagyobb számban érkeznek Magyarországra, és alkalmazzák őket sok helyen, miután a kormány lehetővé tette, hogy minősített munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül ezt megtehessék. Most azonban bővült a “kínálat”, a balliberális nyugat.hu szerint itt vannak már a kenyai néger vendégmunkások is. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A kenyai vendégmunkások Szombathelyen dolgoznak, egyelőre 35-en vannak, és ebből csak 2 a nő. Az őket alkalmazó cég HR vezetője, Pákozdi Gábor kifejezetten büszke rájuk, és reményét fejezte ki, hogy a jövőjüket is itt képzelik majd el. Azt mondja, hogy

“remélik, hogy többen megtalálják a számításukat Magyarországon, megszeretik a magyar kultúrát és ennek megfelelően integrálódnak a magyar társadalomba, hosszabb távon gyökeret eresztenek. Más országból származó munkavállalóik esetében már több pozitív példával is találkoztak: ők megszerették Magyarországot és tartósan el tudják itt képzelni az életüket.”

Még több vendégmunkásra van szükség

De hozzátette,

“hisznek abban, hogy a sokféleség és a kulturális nyitottság az egyedüli út a modern nemzetközi vállalatok számára ahhoz, hogy folyamatosan megújulhassanak és kreatívak maradjanak. Arra számítanak, hogy “a külföldi munkavállalók kiegyensúlyozhatják a magyar munkaerőpiacon tapasztalható kihívásokat”.

Békés vendégmunkások: targoncával akarta agyonnyomatni kollégáját az egyik koreai

Vendégmunkások raboltak ki és vertek meg egy férfit Veszprémben

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)