Nem elég a házasság az aberráltaknak Lengyelországban – már a normalitáspárti embereket is büntetni akarják

A lengyel LMBTQP-szervezetek kihasználják az ellenzéki koalíció kormányra kerülését, és rögtön benyújtották követeléseiket feléjük. Már nem csak házasodni akarnak, de be akarják vinni a propagandájukat több intézménybe is, és még a normalitásért való küzdelmet is büntetni akarják.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

47 LMBTQP szervezet képviseletében aktivisták találkoztak a koalíciót alkotó pártok küldöttjeivel és átadtak nekik egy “elsősegélycsomagnak” nevezett listát, melyben az aberráltakat érintő, “legsürgősebben megoldandó kérdések” szerepelnek. A szervezetek a többek között azt szeretnék, hogy “alakítsák át a büntetőtörvénykönyvet”, legyen büntethető a normalitáspártiság, tegyék “semlegessé a közmédiát” és szüntessék meg a normalitásért harcoló szervezetek finanszírozását.

“Meglepődtünk, hogy hajlandóak voltak meghallgatni minket”

– mondta Bart Staszewski, a BASTA Alapítvány elnöke. Először fordult elő, hogy az alakuló kormány képviselői találkoztak queer aktivistákkal.

A pártok képviselői pozitívan reagáltak az “elsősegélycsomagra”. Barbara Nowacka, a Lengyel Kezdeményezés párttól kijelentette, hogy

“az LMBT közösséggel szembeni hegemóniának, gyűlöletnek és megvetésnek azonnal véget kell vetni”.

Már nem csak a házasság kell az aberráltaknak

A sürgősségi csomagban nem szerepelt az egyenlő házasság vagy a regisztrált élettársi kapcsolat, annak ellenére, hogy történelmi csúcson van az országban a társadalmi támogatottsága.

Nagyon komolyan mondták [a küldöttek], hogy amíg Lengyelország nem hagyja abba a sértettség, a gyűlölet és a fóbiák kiaknázását, addig az élettársi kapcsolat megléte nem jelent számukra semmit”

– nyilatkozta Nowacka egy másik interjúban.

Sőt, a küldöttek nem csak büntetni szeretnék az normalitásért való felszólalást, de be szeretnék vinni több helyre is az LMTQP-propagandát.

“Szükség lesz a rendőrség, a tanárok képzésére, az iskolák, az állambiztonsági szervek, a helyi hatóságok érzékenyítésére”

– tette hozzá.

Katarzyna Karpa-Swiderek, a Lengyelország 2050 képviselője támogatta a ezeket a normalitásellenes ötleteket. Pedig a lengyel állami televízióban most komoly harcok zajlanak az LMBTQP-propaganda ellen, és több iskolaigazgatót is feljelentettek, amiért azok gyermekmegrontó eseményeket szerveztek.

Forradalom zajlik a katolikus egyházban – jöhet az LMBTQP személyek és a nők pappá szentelése?

LMBTQP-jogokhoz kötik a szlovák gazdaság javulását

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)