Washington Post: az ukrán SZBU ölte meg Darja Duginát

Alekszandr Dugin lánya, Darja Dugina orosz filozófus meggyilkolását az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) szervezte – idézte forrásait a Washington Post című lap.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

“A műveletet az ukrán biztonsági szolgálat, az SZBU hajtotta végre” – áll a lap jelentésében, a részleteket, köztük a hordozóeszköz használatát ismerő forrásokra hivatkozva.

Megjegyzik, hogy egy hónappal Dugina meggyilkolása előtt egy autó egy nővel és 12 éves lányával érkezett Oroszországba. Az autóban volt egy háziállat-hordozó, amelybe egy titkos rekeszt építettek be, és egy robbanószerkezet alkatrészeinek szállítására használták. Ez később Dugina járművében robbant fel.

Darja Dugina politológus tavaly augusztus 20-án este halt meg, amikor az ukrán terroristák felrobbantották autóját a Moszkvai terület Ogyinszovo kerületében lévő autópályán. Az FSZB szerint a gyilkosság mögött ukrán különleges szolgálatok álltak, az elkövető az ukrán állampolgárságú Natalja Vovk volt.

Nem kommunista, hanem ortodox! Daria Dugina imája Krisztus feltámadásáról

Az ukrán titkosszolgálat által meggyilkolt Dugina tiszteletére heroikus üzenetet fogalmazott meg a gyászoló apa

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)