Irán megelőző csapást mér Izraelre?! Az USA hegemóniájának vége (Gyorselemzés)

Irán bejelentette, hogy kész “megelőző csapást” mérni Izraelre. Eközben a gázai övezet lerohanása továbbra is késik… pedig nem hallani időjárási nehézségekről. Mi történik a világban, hogy ennyire hezitál az USA és Izrael?

Alexander Dugin geopolitikai elemző (cikkünk végén több tanulmánya olvasható) vasárnapi napon kifejtette – amit az SzKR telegramon elsőként szemléztünk (katt a telegram-csatornához) -, hogy egyszerűen az USA Közel-Keleten, és úgy általában a világban meggyengült. Az utóbbi napok nyilatkozatai is ezt támasztják alá. Joe Biden amerikai elnök megengedő nyilatkozatokkal mentette fel Iránt a felelősség alól, miszerint nincsenek bizonyítékok Irán részvételére az október 7-ei támadásokban, majd tegnapi napon (16-a) már arról beszélt, hogy nem szükséges megszállni Gázát, csak bevonulni.

Közben Libanonból a Hezbollah is folyamatosan lövi az izraeli csapatokat, Irán fenyegetéseket továbbíthat, Gázából pedig továbbra is hullik a rakétaeső Izraelre. Jordánia és vélhetően Szíria (maradéka) sem hagyná szó nélkül a szárazföldi offenzívát. Izrael (és az USA) nem tud egy minimum 3, de lehet 4, vagy 5 frontos háborút megvívni. Ezt tudják jól, ezért késik Gáza megtámadása, ezért főleg a szószerinti kiéheztetést és szomjanhalasztást választották.

Egyik lehetséges forgatókönyv szerint sikerül a háttérben lecsillapítani a kedélyeket és mindegyik fél arcvesztés nélkül jöhet ki a konfliktusból: Gáza északi részére benyomul az IDF, majd pár nap után kivonul, amit Izrael úgy fog lekommunikálni, mint a “terroristafészek” megsemmisítését. A Hamász pedig úgy, hogy nem sikerült elfoglalni Gázát.

Iráni megelőző csapás

A Reuters arról ír, hogy az iráni külügyminiszter az iráni állami tévében bejelentette: „órákon belül” hajthatnak végre megelőző csapást Izrael ellen.

A miniszter kijelentette: az „Ellenállási Front”, vagyis az Iránhoz hű iszlamista mozgalmakra vezetői nem engedik Izraelnek, hogy következmények nélkül vonuljon be Gázába.

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Gáza népe ellen elkövetett háborús bűnöket”– mondta Hoszein Amirabdollahian.

Hangsúlyozta: szerinte mindenképp új front fog nyílni Izraelben, ha nem jön a gyors tűzszünet. A külügyminiszter azt nem árulta el, írják, hogy konkrétan kik és hogyan hajthatják végre majd a megelőző csapásokat.

Válságövezetek a világban

A jelenlegi gázai és ukrán helyzeten kívül van egy Koszovó körüli feszültség. De ott van Tajvan ügye is… Örményország története a legbeszédesebb: megpróbáltak átsorolni az USA-hoz, de gyorsan lecsapott rájuk Azerbajdzsán. Ezekből is látszik, hogy a ’90 után kialakított, USA általi hegemóniára épített egy pólusú világrendnek vége.

(Szent Korona Rádió)

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz

Alexander Dugin: eszkatologikus értelmezés nélkül a helyzet megmagyarázhatatlan

Izraelt etnikai tisztogatással hozták létre – zsidó tábornok fia mondja el az igazat