Hamasz vezér: Gáza lesz „az izraeli hadsereg temetője”

Meglepő módon nyilatkozott a Hamasz egyik libanoni száműzetésben élő magas rangú tisztviselője a dpa német hírügynökségnek. Ali Baraka azt mondta, a szervezet hónapokig készítette elő nagyszabású támadását Izrael ellen és annak időpontjáról csak kevés Hamasz-vezetőnek volt tudomása.

KÖVESSÉTEK TELEGRAM CSATORNÁNKAT,
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Hónapokig tartott a művelet előkészítése. Eddig sikerült elérnünk, amit akartunk. Később fogolycserét szeretnénk kikényszeríteni” – mondta.

Szerinte közvetett tárgyalások a foglyok szabadon engedéséről csak egy tűzszünetet követően indulhatnak meg. Elmondta, hogy fegyvereseiknek október 7-én sikerült támadást indítaniuk több mint ötven ellenőrzőpont és település ellen.

„Az ellenállás (azaz a Hamasz) a térségben elfoglalt katonai ellenőrzőpontokat és a cionisták hadserege gázai hadosztályának parancsnokságát, miközben túszul ejtett nagyszámú tisztet és katonát ebből a hadosztályból” – fűzte hozzá.

Baraka szerint az izraeli hadsereg most majd bosszút áll a palesztin népen egy „megsemmisítő háborúval”. Leszögezte, hogy a Gázai övezetben élő palesztinok nem félnek az izraeli szárazföldi beavatkozástól. Úgy fogalmazott, hogy a Gázai övezet lesz „az izraeli hadsereg temetője”.

„A Hamasz mozgalom nem elszigetelt. Az arab és muszlim nemzetek, valamint a világ szabad népeinek része vagyunk. Nemzeti felszabadítási mozgalom vagyunk, amely földünk és szent helyeink felszabadításáért, valamint a palesztin menekültek hazájukba való visszatéréséért harcol” – jelentette ki. A szövetségeseikre – a libanoni síita Hezbollahra és Iránra – tett utalással figyelmeztetett, hogy amennyiben Izrael megpróbálja megrohamozni a Gázai övezetet, a Hamasz nem lesz egyedül. Baraka szerint felkészültek egy hosszan tartó konfliktusra: „Van elegendő fegyverünk és felszerelésünk, hogy ellen tudjunk állni a megszálló erőknek”.

A Hamász hivatalos sajtónyilatkozata:

Felszólítjuk az arab és iszlám országokat, valamint a nemzetközi közösséget, hogy vállalják vallási, nemzeti és humanitárius felelősségüket Gáza iránt – felszereléssel, üzemanyaggal, orvosi és élelmiszer-utánpótlással, hogy megmentsék a sérülteket és sebesülteket a romok alól. A cionista megszállás immár ötödik napja folytatja a háborús bűnök elkövetését és felmenti hadseregét, hogy brutális agressziót hajtson végre védtelen palesztin népünk ellen a Gázai övezetben, amely a következőket tartalmazza:

▪️ Az összes infrastruktúra és a polgárok otthonának szisztematikus lerombolása, teljes lakótömbök elpusztítása, valamint egész családok kiirtása.
▪️Negyedmillió ember kiszorítása lerombolt otthonából, és a teljesen megtelt iskolák és menhelyi központok felé taszítása.
▪️Áram- és vízellátás elzárása, humanitárius katasztrófával fenyegetve.
▪️Közvetlenül az egészségügyi szektor, a kórházak és a mentők megcélzása.🇷🇺
▪️Élelmiszerek és orvosi kellékek bejutásának megakadályozása olyan szörnyű módon, amely háborús bűnökkel és népirtással jár.
▪️A rafahi átkelő bombázása,  – amely az egyetlen ember és áruátjáró – , hogy megerősítsék az ostromot.

Tekintettel arra, hogy a polgári védelem, a mentőszolgálat és az egészségügyi hivatalok képtelenek kezelni a folytatódó cionista agresszió okozta hatalmas pusztítást, a romok alatt megsérültek felhívásait, valamint a romló humanitárius helyzetet, különösen a kimerültség miatt,

▪️Felszólítunk minden arab és iszlám országot, az Arab Államok Ligáját, az Iszlám Együttműködési Szervezetet és a nemzetközi szervezeteket, hogy a Gázai övezetet minden szükséges eszközzel lássák el, felszerelést, üzemanyagot, valamint orvosi és élelmiszersegélyt biztosítsanak

▪️Felszólítjuk arab és iszlám nemzetünket és a nemzetközi közösséget, hogy kötelezzék a 🇮🇱 megszállókat az elzárt átkelőhelyek megnyitására, és lehetővé tegyék a Gázai övezet egészségügyi, üzemanyag, villany és víz, illetve élelmiszer- és segélyellátási szükségleteinek ellátását

▪Felszólítjuk őket: ne engedjük, hogy a megszállás rákényszerítse az akaratát az egész nemzetünkre, amelyet palesztin népünk képvisel Jeruzsálem és Al-Aksa, a muszlimok első kiblája védelmében.

(444, Szent Korona Rádió)

Miért támogatjuk a palesztinokat, és miért nevezzük szabadságharcnak a jelenlegi felkelést is?

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz